sep 172008
 
IMS Kwartaalbijeenkomt - Klik voor grotere versie

Voor dag twee van de IMS Kwartaalbijeenkomst stond een ‘Testfest’ op het programma. Die term dekte de invulling van de dag helaas niet, want waar ik van eerdere CETIS Codebashes gewend was dat iedereen aan de slag ging en dat je handson dingen kon uitproberen, hebben we uitsluitend zitten zitten luisteren en gelukkig ook wel discussiëren. Gelukkig waren de verhalen interessant, dus daarom wat mij betreft de moeite waard. Een paar krenten uit de pap.

Joel Greenberg van de Open University vertelde over het OpenLearn initiatief van de Open University. Hij gaf uitleg bij de workflow achter het online beschikbaar stellen van de leermaterialen. Op hun site kun je er een groeiend aantal downloaden. Die worden in een aantal formaten aangeboden, zoals het eigen Moodle importformaat, maar ook gewone zipbestanden, IMS Content Packages en Common Cartridges.
Joel gaf aan dat het gebruik van de materialen nog niet leidde tot tot het weer via de site beschikbaar stellen van de aangepaste resultaten. Hij gaf de beschikbare tooling daarvan de schuld, nog geen conclusie van zijn kant dus dat het simpelweg niet zal gaan werken. Eens afwachten hoe hij daar over twaalf maanden over denkt en of het dan wel van de grond gekomen is. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor IMS Kwartaalbijeenkomst Birmingham – dinsdag  Tags: