Ann Arbor – Zondag

 Gepubliceerd door om 23:53  Geocoding
jun 082008
 
Flickr Geocode - Klik voor grotere versie

Terwijl het buiten flink onweert en mijn hoofd nog steeds de sporen van teveel zon vertoond, is Flickr bezig met het uploaden van de foto’s die ik vandaag in Ann Arbor gemaakt heb. Ik ben daar de komende week voor de IMS kwartaalbijeenkomst en omdat ik gisteren al hier naar toe gevlogen was (scheelt een stuk in de prijs) had ik vandaag een dagje vrij.
Helaas geen fietsverhuur in Ann Arbor die op loopafstand van het hotel lag, dus daarom de hele dag gelopen. Omdat het ook afgelopen nacht geonweerd had was ik net wat dik aangekleed. Ik zag sowieso niet veel andere mensen lopen, maar het aantal lange spijkerbroeken kon je op één hand tellen. En het shirt met lange mouwen dat ik aan had was ook al net wat warm.
Maar goed, ik heb zo’n 25km gelopen en daarbij had ik mijn GPS ontvanger en de Qtek S110 met daarop GPS Tuner bij me.

GPS Tuner is niet gratis, soms wat nukkig, maar ondanks dat zijn geld meer dan waard. Zeker als je een onbeperkt data-abonnement hebt, want het programma is in staat gebruik te maken van Google Maps zodat je altijd actuele kaarten bij je hebt. Als je dat niet hebt dan kun je, zoals ik gedaan heb, met een los programma een aantal kaarten aanmaken, ook nu weer als je dat wilt op basis van Google Maps.

Als ik GPS Tuner vandaag niet bij met gehad had dan was ik zeker weten verdwaald en had ik me met een taxi naar het hotel terug moeten laten brengen. Nu kun ik tenminste nog alternatieve routes uitproberen op momenten dat de weg te groot bleek en geen voetpad had.
De GPS track die je maakt kun je naar een aantal formaten exporteren, waaronder KML en GPX.

KML
KML is handig voor Google Maps en Google Earth. In Google Maps kun je het bestand met je afgelegde route direct in een eigen kaart importeren. Lees verder….