apr 182008
 
Mokken (by PiAir (Old Skool))

Vanuit het ICT en Onderwijs Lab organiseren we dit jaar een aantal themabijeenkomsten. En ik wilde voor de sprekers die dan komen iets hebben waarmee we ze konden bedanken voor hun bijdrage. Voor in het ICT en Onderwijs Lab hebben we een mooie banner laten ontwerpen die prominent in de ruimte hangt. En daarom wilde ik kijken of dat ook iets zou zijn voor op een mok. Als we daar een klein aantal van laten maken zou het in ieder geval een exclusief bedankje zijn.
Het eerste wat me overal opviel was dat je bij de verschillende online diensten er niet voor kunt kiezen om de hele mok rondom te vullen met een foto. Het gaat altijd om een mok voor linkshandigen of voor rechtshandigen waarbij de afbeelding de ene kant van de mok bedekt.

Als een soort test heb ik een mok laten maken bij de Hema en eentje bij het Kruitvat. En de resultaten liepen nogal uiteen. Hoewel in prijs gelijk was de afdruk op de Hema mok veel fletser van kleur. Daarnaast leek het wel alsof de afbeelding op de Kruitvat mok een veel hogere resolutie (en dus meer zichtbare details) had. Bij het maken van de foto’s had ik overigens nogal wat last van het licht dat van alle kanten kwam en voor glans zorgde.

Conclusie tot nu toe: Hema mok – niet doen, Kruitvat mok – prima kwaliteit.
Ik ga geen andere online diensten meer uitproberen, voor mij zijn de Kruitvat mokken voldoende van kwaliteit. Mocht je nog betere ervaringen hebben hiermee, laat het me dan snel weten!

p.s. en nee, deze bijdrage wordt niet gesponsord door het Kruitvat of andere partijen.