Aflevering 306 van de EduKast

 Gepubliceerd door om 13:01  Edupodcast
nov 182007
 

Aflevering 6 van jaargang 3 van de EduKast staat online. Vandaag praat ik met Gerard Dümmer, de OWD 2007 blogger over zijn werk en ervaringen tijdens de SURF Onderwijsdagen 2007.

 Reacties uitgeschakeld voor Aflevering 306 van de EduKast  Tags:

Meer duidelijkheid in telefoontarieven?

 Gepubliceerd door om 13:00  VOIP
nov 182007
 
“Telecomwaakhond Opta gaat bekijken of binnenkort niet voor bepaalde informatienummers een tariefsmelding moet komen. Het gaat om nummers die beginnen met 087 en 088.
Voor deze nummers moeten bellers via de vaste lijn het lokale tarief betalen, maar mobiele bellers moeten soms wel tot 1,30 euro per minuut neerleggen.”

(bron)

Goed plan al hoop ik dat de Opta dan ook meteen de 084-nummers meeneemt. Zoals ik afgelopen augustus schreef kan er een groot verschil zitten tussen de kosten van het bellen naar zo’n nummer. Het niet vooraf weten wat zo’n nummer gaat kosten is dan knudde.
Overigens zou ik niet alleen pleiten voor een melding bij het tot stand komen van zo’n gesprek, maar ook een eis van duidelijke vermelding van de kosten op plekken waar zulke nummers aangeboden worden. En dan zijn uitspraken als “lokaal tarief” zoals je nu nog wel eens in radiospotjes hoort natuurlijk niet goed genoeg. Want voor een groot deel van mijn telefoongesprekken thuis betaal ik 0 cent per minuut. En dat is dus zeker niet waar daar dan mee bedoeld wordt.

 Reacties uitgeschakeld voor Meer duidelijkheid in telefoontarieven?  Tags: