GPS-tracking voor iedereen?

Ik had al een aantal berichten over de Sony GPS-CS1. Technorati komt op 349 berichten tot nu toe. Een duidelijke indicatie dat er weinig nieuws te vertellen is tijdens de zomermaanden.

Het leek ook heel wat: een kleine GPS-ontvanger die je aan je tas hangt en die elke 15 seconden vastlegt waar je bent en compleet met software komt om die informatie aan je foto’s te koppelen. GPS-tracken gemakkelijk en toegankelijk gemaakt voor iedereen.
Maar het bericht op CNET News.com bevatte eindelijk alle informatie die nodig was om duidelijk te maken dat dit het nog niet is, en daarom voeg ik nog maar een bericht aan de verzameling toe.
De prijs is $150 (is wat hoog), er is nog niet bekend wanneer (of) hij in Europa op de markt komt (is natuurlijk al een beperking, maar dat terzijde). Ernstiger is dit: het apparaat heeft 31MB geheugen, dat is volgens bericht genoeg voor 2 weken GPS-data. Maar hij gebruikt één AA-batterij en daarmee houdt hij het maar 10 uur uit. Oftewel, als je hem altijd aan je tas hebt hangen moet je elke ochtend de batterij vervangen. Lijkt me niet dus.
Conclusie: flop.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Mike
15 jaren geleden

Check ook eens http://www.reperion.com

voor gratis tracking tracing in Google Earth en Virtual Earth.

Je kunt ook audio en pictures bloggen met de pocketPC GPS location reporting client.

Kijk ook eens op http://www.reperion.com/files