Bloglines en Flash Enclosures #2

 Gepubliceerd door om 08:51  Test en Co
mei 112006
 

Het toevoegen van Flash-enclosures zoals ik hier beschreef heeft het gewenste effect gehad.
Het opnemen van:
FLV Eendjes
<%Podcast([…]/Pierre/playflv/file/flashvideo/test_eendjes_vanuit_Flash.swf|Eendjes)%>
in een bericht zorgt er voor dat in de RSS een enclosure-element met de juiste verwijzing wordt opgenomen, en die wordt dan in Bloglines getoond.
Zo zie je in dit bericht in Bloglines wél een player terwijl je in andere RSS-lezers of op de site zelf alleen maar een link ziet. Normaal gesproken zou ik uiteraard ook een player voor hier op de pagina toevoegen.

Bloglines en Flash Enclosures

 Gepubliceerd door om 08:15  Test en Co
mei 112006
 

Bloglines zou in staat moeten zijn om Flash-enclosures weer te geven. Ik dacht eerst dat het daarbij ging om FLV-bestanden, maar het nieuwsbericht erover verwijst specifiek naar de RSS-feed van Youtube met Today’s Most Viewed Videos en daarin worden SWF-bestanden aangeboden. Het verschil kun je een beetje vergelijken als het aanbieden van een verwijzing naar een Quicktime videobestand of verwijzing naar de Quicktime-player met daarin ingebakken één video. Nu is de ‘player’ in geval van SWF niet groot (meestal verwaarloosbaar klein) maar het voorkomt natuurlijk wel dat je een eigen player gebruikt zoals ik dat in dit bericht doe. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Bloglines en Flash Enclosures  Tags: