Volg de SURF Kennisbank via RSS

Schermafdruk 2015-04-28 13.29.27

Er zijn mensen die al jaren roepen dat RSS dood en begraven is. Maar er zijn ook mensen, zoals ik, die niet zonder zouden kunnen. Dankzij RSS kan ik veel meer sites en bronnen op één plek (Feedly in mijn geval) in de gaten houden dan anders. Daarom ben ik altijd heel blij met een RSS-feed op een site. Ik heb die van de Agenda van SURF al een tijdje in gebruik. Nieuwe bijeenkomsten komen direct voorbij en zijn dan via één klik te bekijken.

Voor de SURF Kennisbank wilde ik dat natuurlijk ook graag doen. Maar daar had de RSS-feed tot nu toe wat problemen, de link naar de bron was afwezig in de feed. Dat is nu gelukkig opgelost en je kunt dus ook nu bij de Kennisbank rechtstreeks doorklikken naar de bron. Heel handig en zeker dus een feed die je in je RSS-lezer wilt hebben!

Er zit nog één eigenaardigheidje in de RSS-feed van de Kennisbank. De feed gebruikt de “laatst gewijzigd” datum bij het opbouwen van het overzicht. Maar dat betekent dat als er iemand tekstueel iets wijzigt aan een item van een paar jaar geleden, dan komt dat item als nieuw in de RSS-feed. Pas bij doorklikken zie je dan dat een item “Eindrapportage Studiekeuzegesprekken: op zoek naar maatwerk” weliswaar op 24 april 2015 voor het laatst gewijzigd is, maar de rapportage zelf is uit 2011. Van de andere kant, zo kun je natuurlijk ook nog eens interessante bronnen van een tijdje geleden ontdekken. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Volg de SURF Kennisbank via RSS http://t.co/SdFr7T3Qc8