The Making Of Weblectures bij de TU/e

Placemat_TUe Ik was afgelopen week op bezoek bij onze buren, de TU/e en daar hadden ze net de nieuwe placemats vanuit het ICTO klaar voor verspreiding/gebruik. Dit keer ging het over weblectures. Via de QR-code op de placemat kom je o.a. bij interviews met Bauke de Vries en Caroline Hummels en met vijfdejaars ID-student, Jan Zekveld die als schakeltechnicus in de opnamestudio voor weblectures in Metaforum werkt. Ook komen er een aantal tips voor ‘de perfecte weblecture’ aan bod.

Ook vind je er een verwijzing naar een filmpje over ‘the making of weblectures‘ bij de TU/e. Omdat ook dat publiekelijk toegankelijk is, kan ik er naar verwijzen.
Er komt een groot aantal mensen voorbij. Daarvan worden er een aantal netjes aangekondigd (Marco Boon, Emiel van Berkum, Pieter Cuijpers, Kees van Overveld, Caroline Hummels) en een aantal komt semi-anoniem in beeld (Maurice Megens, Cindy de Koning, Hanneke Duisterwinkel en ik neem aan Jan Zekveld).
Ik vind het altijd extra leuk als je de studio kent waar de opnames in gemaakt zijn en de mensen die er voor zorgen dat het ook daadwerkelijk in beeld gebracht kan worden.

Mooi ook de wijze les op het einde: “realiseer je dat het maken van weblectures gewoon een vak op zich is”. Lees in dat kader zeker ook dit bericht op weblectures.nl met daarbij ook voorbeelden van de TU Delft.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

The Making Of Weblectures bij de TU/e http://t.co/UOkPdvG3vo

trackback
9 jaren geleden

The Making Of Weblectures bij de TU/e http://t.co/ZS0e0sKXKe via @ICTOblog

trackback
9 jaren geleden

Docenten #TUeindhoven enthousiast over #weblectures http://t.co/qWEpy2zUxV | http://t.co/yqPt2l5WKa

trackback

[…] Ik was afgelopen week op bezoek bij onze buren, de TU/e en daar hadden ze net de nieuwe placemats vanuit het ICTO klaar voor verspreiding/gebruik. Dit keer ging het over weblectures. Via de QR-code op de placemat kom je o.a.  […]