RPi Cam Control en ZeroView voor het raam

Het was zo’n zondagmiddagprojectje dat er al een tijdje lag: het opbouwen van een Raspberry Pi Zero met een Picam op een ZeroView van PiHut. De oorspronkelijke bedoeling was om dat met een Pi Noir te doen (voor ’s nachts) maar stap 1 was met een gewone camera. In elkaar zetten is gemakkelijk als je de PDF volgt.

Op de micro SD-kaart staat een exemplaar van het gloednieuw Raspbian Buster Lite aangevuld met RPi-Cam-Web-Interface. De setup van met name die laatste was verrassend eenvoudig. En het werkte meteen:

De interface maakt het mogelijk om via de camera (en het raam) naar buiten te kijken, foto’s en video’s te maken en deze daarna ook weer te downloaden.

Het enig wat met nog niet lukt is het instellen van de bewegingsdetectie. Als ik op “motion detection start” klik gaat het mis. Ik krijg dan een popup met foutmelding en het enige dat er dan opzit om dat te verhelpen is om de Raspberry Pi te resetten. Dus daar blijf ik nog even vanaf. Maar de interface heeft sowieso heel wat opties die ik nog niet bekeken heb, dus dat komt nog wel.

Uiteindelijk doel van de setup is niet om oninteressante shots van de tuin te maken, maar om het aantal vogels dat op de voederplank komt te tellen (of het aantal fietsers dat in Nijmegen langs het gebouw komt). Dit was stap 1. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

RPi Cam Control en ZeroView voor het raam https://t.co/CkEEHphK3q #raspberrypi @ThePiHut https://t.co/RbTxI9nyHw

trackback

RPi Cam Control en ZeroView voor het raam https://t.co/W1RkgMkoVy