Moon Rider: gratis Beatsaver kloon (VR)

Gisteren geen tijd om Star Wars: Jedi Fallen Order te spelen. We hadden een feestje en waar de afgelopen jaren de Wii (ja, gewoon die oude nog, meestal met Mario Kart omdat iedereen dat kan) favoriet was, kon dit keer ook de HP Mixed Reality Headset die ik deze vakantie te leen had op de nodige belangstelling rekenen.

Daarbij dan helaas geen gelijktijdige wedstrijden tegen elkaar, maar ná elkaar bij het spel Moon Rider.  Dat is een open source (legale) kloon van het bekende Beatsaver. Als je Beatsaver kent, dan ken je het principe: op de maat van de muziek komen vormpjes op je afgevlogen. De richting van de vorm bepaald hoe je hem moet doorsnijden met je lichtzwaard. De kleur geeft aan met welk lichzwaard (links of rechts). Je hebt een ruime keuze uit muziek en moeilijkheidsniveaus.

Het was een beetje kiezen/afwegen wat te doen met de muziek: met de draadloze headset op beleef je als speler het spel veel intenser, dan ga je echt op in het spel. Maar dan kunnen de mensen die meekijken de muziek niet horen en dat is een stuk saaier en ook wel een beetje lachwekkend om naar te kijken omdat je iemand alleen gekke bewegingen ziet maken, op het beeldscherm weliswaar de bijbehorende vormen en het scoreverloop kunt zien, maar je hoort de muziek niet.

Conclusie: spel is een prima vervanger voor het betaalde Beatsaver, op het moeilijkste niveau kun je er een complete workout van maken en je hebt vooral ook veel ruimte nodig. Moon Rider maakt gebruikt van WebVR en is dus “gewoon” via het web vanuit elk soort bril te benaderen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Moon Rider: gratis Beatsaver kloon (VR) https://t.co/zqjYzG1Yq8