Microsoft komt met goedkopere Surface voor het Onderwijs

Ik heb een aantal collega’s die een Surface gebruiken. Het is een love it or hate it verhaal zo begrijp ik (ik ken ook een collega die hem graag weer inruilde, maar de anderen zijn er blij mee). Nadeel van de Surface (Pro) is de relatief hoge prijs. Maar nu er steeds meer Chromebooks in het onderwijs worden ingezet (en die steeds completer worden) kan ook Microsoft niet achter blijven in een poging om een goed, betaalbaar alternatief aan te bieden.

Of de Surface Go dat gaat worden valt te bezien. De prijzen zijn nog allemaal in Amerikaanse dollars, maar reken er maar weer op dat de Europrijzen gelijk zullen zijn. Dan gaat het om $399 voor een apparaat met een 10-inch display. Er wordt gebruik gemaakt van een 7e generatie Intel Pentium Gold Processor 4415Y en je kunt kiezen uit 4 GB of 8 GB RAM geheugen. Het apparaat heeft een accu die 9 uur mee gaat en géén ventilator. Hij beschikt over een USB Type-C die je ook kunt gebruiken om hem op te laden als je de gewone Surface oplader niet bij de hand hebt. Als intern opslag kun je kiezen uit 64GB eMMC en 128GB of 256GB SSD. De keuze voor RAM en interne opslag zullen natuurlijk de prijs meebepalen. Er is een SD Card beschikbaar als extra opslagoptie voor maximaal 1 TB. Er zitten twee (eigenlijk drie) camera’s in: een 5MP camera (+ een infrarood camera voor Windows Hello) aan de voorkant en een 8MP aan de achterkant zodat je als een idioot met je 10 inch apparaat in de lucht foto’s kunt maken bij bijeenkomsten. De Surface Go heeft ook een NFC chip aan boord.

De pen (€110) en het toetsenbord ($99 of $129 afhankelijk van de kleur) moet je apart erbij kopen.

Kortom, het apparaat kan compleet toch nog tegen de 1.000 euro gaan kosten en dan is het zeker niet goedkoop meer. Afwachten dus wat het gaat doen.

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Microsoft komt met goedkopere Surface voor het Onderwijs https://t.co/cndu8YVd4H