Grappig: Skype Interviews

Ik kan me voorstellen dat je van mening bent dat de combinatie “grappig” en een Microsoft product (Skype is tegenwoordig ook van Microsoft) niet zo voor de hand ligt. Toch omschrijft het het beste mijn reactie toen ik bij Richard Byrne las over de nieuwe whiteboard optie die aan Skype Interviews is toegevoegd. Skype Interviews is niet helemaal hetzelfde als Skype. Je gebruikt hem in de browser om een gesprek op te zetten. Vergelijkbaar met wat je bij Skype voor bedrijven (onderdeel van Office365 en dus voor veel scholen beschikbaar) ook kunt doen. Je krijgt dan een URL en daarmee kunnen anderen (de persoon waar je het gesprek mee wilt hebben) ook kunnen deelnemen.

Het meest verrassende in de omgeving vind ik niet zozeer het whiteboard maar de programmeeromgeving. Je kunt hier in een groot aantal verschillende programmeertalen code invoeren en dan uitvoeren. Ik neem aan dat het achterliggende idee is dat je een sollicitant wilt laten bewijzen dat hij/zij daadwerkelijk over de in het CV genoemde programmeervaardigheden beschikt?

De editor is helaas minder flexibel dan bijvoorbeeld repl.it. De code voor de spirograaf uit de workshop van Felienne Hermans levert alleen een foutmelding op omdat de module Turtle niet beschikbaar is. Bij ons gekke verhaal struikelde hij over de trema “macrameeën” (SyntaxError: Non-ASCII character '\xc3' in file app.py on line 11, but no encoding declared; see http://python.org/dev/peps/pep-0263/ for details), na verwijderen daarvan werkte hij probleemloos.

Ik ben eigenlijk wel vooral nieuwsgierig of er ook bedrijven zijn die dit al echt inzetten voor sollicitatiegesprekken.

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Grappig: Skype Interviews https://t.co/edCquhsmbj