Demo Microsoft Hololens en Minecraft

Voor als je hem nog niet gezien hebt is hier de demo die Microsoft gaf van hun Hololens in combinatie met Minecraft. Er werd gezegd dat het werkende code was, maar natuurlijk nog niet wanneer de combinatie ver genoeg af is om te gaan verkopen of hoeveel hij moet gaan kosten. Maar het filmpje laat wel al heel veel van de potentie van de combinatie van beiden zien. Ik vond zelf Minecraft in combinatie met de Oculus Rift al heel cool. Het rondvliegen over de wereld, het gewoon rond kunnen kijken door je hoofd te bewegen, het gaf een heel apart gevoel. Stembesturing en je vingers kunnen gebruiken om dingen vast te pakken in plaats van een losse controller, mits voldoende precies helpen daar dan extra bij.

Daar staat tegenover dat de Hololens minder “immersive” is omdat je ook de omgeving kunt zien. Of dat voor zo’n spel goed of slecht is weet ik niet. In het filmpje gebruiken ze een camera met een gemonteerde hololens om ons mee te laten kijken, af en toe zie je het “echte” beeld waarbij ook duidelijk wordt dat het er wel heel erg zot uitziet voor een niet-hololens drager als iemand in de lucht staat te “plukken”.

Het blijft afwachten en voorlopig moeten we het nog even met zulke demo’s doen en hopen dat het geen vapourware blijkt te zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Demo Microsoft Hololens en Minecraft http://t.co/StBx0tvvKR