Cool: Google Paper Signals

Google heeft weer een geinig nieuw experiment de wereld in gestuurd: Paper Signals. Het principe is heel simpel: je print een vouwmodel op papier, knipt het uit volgens de instructies. Je neemt een ESP8266, een servomoter en 3 kabels. Vouw het geheel samen. Maak een account aan bij Google zodat je via je smartphone en Google Assistent commando’s aan het “signal” door kunt geven. Zet de benodigde code op de ESP8266 (kwestie van wat variabelen in een bestandje aanpassen voor jouw wifi-netwerk, jouw code bij Google etc en dan uploaden). En klaar.

Het resultaat is dan bv een signal met een paraplu er op die open gaat wanneer het gaat regenen. Je geeft dan via de Google Assistent, met stemcommando’s, door dat die bepaalde signal het weer in jouw woonplaats bij moet houden.  Zo hebben ze al een voorbeeld voor een signal voor raketlanceringen, een countdown klok (leuk voor in de klas om af te tellen naar de Kerstvakantie), eentje voor het weer die aangeeft of het korte broeken weer is of niet (voor de meeste leraren is het nooit korte broeken weer in de klas!!). Maar je kunt ook zelf nieuwe sjablonen verzinnen.

Google gebruikt voor hun kit de Adafruit Feather HUZZAH en die is niet heel goedkoop. Maar als ik naar de bijgevoegde code kijk, dan zit daar op het eerste oog niets in dat niet op een willekeurig ESP8266 zou kunnen draaien. Ik heb het nog niet kunnen testen, maar dit zou ook op een Wemos D1 mini van 2 euro uit China moeten kunnen werken. Logisch ook omdat de ESP8266 niet veel hoeft te doen. Hij hoeft alleen via WiFi contact te maken met de Google dienst, te luisteren naar opdrachten die hem vertellen hoe de servo moet draaien en de servo op basis daarvan aansturen.

Let op! Ik ga er vanuit dat dit een experiment is van Google dat met name op de Google Assistant gericht is. Garantie dat de API en de dienst jaren in de lucht blijft heb je bij Google sowieso niet vaak. Maar ja, dan haal je de onderdelen toch weer uit elkaar en gebruik je ze voor wat anders?

 

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Cool: Google Paper Signals https://t.co/VsQE5CcFv6