Cool: 360cam [Kickstarter]

http://youtu.be/cqUnz-bcV1Q

Oei, daar moet/moest ik mijn “wil ik ook” reflex wel heel erg onderdrukken. Want het mag dan wel zo zijn dat je via Kickstarter $300,- bespaart op wat straks de verkoopprijs gaat worden, het blijft toch een apparaat van zo’n 300 euro in zijn meest goedkope en zo’n 650 euro in de versie met duikbril, bekabelde netwerkoptie en lamp-adapter (in beide gevallen incl. BTW en verzendkosten). Maar de voorbeelden die online staan zijn ontzettend cool. En wat te denken van het gebruik van zo’n ding tijdens een MTB-tocht door het bos? Of een afdaling op de weg in Zuid Limburg? Of tijdens een livestream van een conferentie?

En natuurlijk kom ik los daarvan ook nog vaak genoeg op plekken waar het mooi genoeg is om achteraf in een rondje rond te willen kunnen kijken. En dan hoef je dus geen rondjes meer te draaien met je iPhone, je zet gewoon de camera aan en maakt naar wens foto’s of zelfs 360-graden video’s. OK. Het blijft natuurlijk Kickstarter. Geen garanties dat in november daadwerkelijk datgene geleverd wordt dat je denkt te ontvangen. Accuduur zónder wifi wordt geschat op (maar) 60 minuten, voor het bekijken op een mobiel apparaat heb je een aparte app nodig (maar is dat niet altijd zo?), gaat het opnemen écht zo gemakkelijk als het lijkt? Hoe groot worden de bestanden / hoeveel minuten passen op een 32 GB microSD kaartje? En hoe groot kunnen die kaartjes maximaal zijn om in het apparaat te werken?
Allemaal vragen die ik ook via de Kickstarter pagina zou kunnen stellen natuurlijk, allemaal vragen waarvan het me in ieder geval verstandig lijkt dat jij je ze stelt mocht je besluiten op basis van mijn enthousiasme een exemplaar aan te schaffen!

p.s. Heb je een Oculus Rift en zoek je een manier om eenvoudig interessant materiaal te maken: er is blijkbaar ook een gratis viewer waardoor je met de Oculus Rift ‘in de video’ rond kunt kijken. Eens kijken wie dit bij de volgende open dag al als publiekstrekker heeft!
Idee: maak met de 360cam opnames tijdens rondleidingen bij bedrijven waar de studenten later terecht kunnen komen die ze dan tijdens de open dag kunnen bekijken.

(getipt door Freshgadgets)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Cool: 360cam [Kickstarter] http://t.co/j30oZdn7SS