Blijf van onze docenten af!

Ik geef geen les in het voortgezet onderwijs, maar ik woon ook niet in de Verenigde Staten en schreef toch over PIPA/SOPA aangezien sommige zaken nou eenmaal breder zijn dan ze in eerste instantie lijken.
Vandaag vindt een landelijke stakingsdag plaats in het voortgezet onderwijs. Landelijk betekent in dit geval zo’n 20.000 stakers op tenminste 723 scholen. Dat is veel. Want als er iets is waar veel docenten een gruwelijke hekel aan hebben, dan is het wel staken. Je laat immers je leerlingen/studenten in de steek op die dag, zo lijkt het.

Waar gaat het over? Directe aanleiding is het wetsvoorstel van minister Marja van Beijsterveldt. In de wetswijziging staat dat de zomervakantie een week ingekort wordt en dat het aantal lesuren op 1040 blijft staan terwijl met de onderwijsvakbonden afgesproken was deze te verlagen naar 1000. Maar als je de opiniebijdrage leest van Gerard Olthof, rector van het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda en onderwijsbestuurder, in de Volkskrant van vandaag getiteld “Leraren zijn minachting politici beu, en ze hebben groot gelijk“, dan zie je dat het veel dieper zit.
Maar als dat zo is (en het komt heel herkenbaar voor van de tijd dat ik zelf HBO-docent was), dan helpt staken door de docenten zelf toch ook niet meer?

En daarom vind ik dat ik als ouder van een bijna-VO leerling die docenten ook moet steunen. Blijf van onze docenten af! Ondersteun ze en steun ze, stimuleer ze, motiveer ze en koester ze. Zorg er voor dat er voldoende mensen het onderwijs in willen zodat instellingen ook hoge eisen kunnen (blijven) stellen aan de kwaliteit van die docenten.
Staking VO

Om de actie kracht bij te zetten heb ik de stakingsposter van AOB die als PDF beschikbaar is omgezet naar een afbeelding in de zijbalk van dit weblog. De afbeelding heeft een link naar de AOB website. Ik maar hierbij vast inbreuk op het auteursrecht van de bond, maar ik hoop dat ze me dat dan vergeven.
Wil jij de afbeelding ook weergeven op jouw site, gebruik dan deze HTML-code:

<a title="Staking VO" href="http://www.aob.nl/default.aspx?id=297">
     <img src="http://farm8.staticflickr.com/7175/6764429495_bafc5bd4ab_m.jpg" alt="Staking VO" width="166" height="240" />
</a>

Goed onderwijs is net zo belangrijk als een vrij internet. Dus steun die docenten!

p.s. gezien de grotere dan anders kans dat deze post door mensen uit het onderwijs gelezen wordt, bij voorbaat mijn excuses voor eventueel nog aanwezige taalfouten in dit bericht!

p.s. #2 de code hierboven werkte eerste niet omdat WordPress de ” in de HTML vernachelde. Dat moet nu wél lukken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

Blijf van onze docenten af! http://t.co/ZVy8o58M

trackback

[…] Uit het hart gegrepen, deze woorden van edublogger Pierre Gorissen! Ik kan mijn mening niet beter verwoorden dan Pierre het doet op zijn blog. Lees maar! […]

trackback

Heeft handschoen opgepakt http://t.co/GVQ6r5oJ Oproep gedaan: Blijf van onze docenten af! http://t.co/aRW7xAgE #onderwijs