TeacherTappNL

TeacherTapp is een app voor iOS en Android die oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig is. Sinds kort is er/wordt er gewerkt aan een Nederlandse/Nederlandstalige variant. Er is zo te zien nog geen website van, maar wel een Twitteraccount. Het Nederlandse deel van de app wordt onderhouden door het Expeditieteam Lerarenagenda.

Via de tweets van dat account is te lezen dat de app sinds vorige week getest wordt door een groep van zo’n 30 leraren/docenten. Dat daar nogal een bias in die groep zit zal uit de antwoorden uit de screenshot wel helemaal duidelijk worden. De Engelse variant heeft ruim 8.000 gebruikers, dan kom je al een stuk verder. Al verwacht ik ook dan dat de percentages bij dit soort vragen hoger liggen dan bij de hele populatie. Immers, het zijn leraren die uit zichzelf zo’n app installeren en er bewust in participeren. Dan heb je, naar verwachting, niet zomaar een verzameling die representatief is voor de gemiddelde leraar. Zeker niet als het gaat om ict-gerelateerde vragen. Al zou het natuurlijk een stukje extra onderzoek waard zijn om te proberen te achterhalen of het genoeg afwijkt om een probleem te zijn.

Voor vragen als “hoe komt jouw school uit de COVID-19 lockdown?” (de link gaat naar de analyse van de Britse antwoorden) hoeft dit natuurlijk geen enkel probleem te zijn.
Ook interessant is de mogelijkheid voor leraren om zelf vragen in te dienen die dan gesteld worden. Dat lijkt me ook voor onderzoekers de moeite waard.

Kortom, interessante app. Ik heb me aangemeld voor een account. Netjes aangegeven dat ik op dit moment een onderwijstaak heb. Op dit moment krijg ik nog Engelstalige info, mijn validatiecode kwam ook niet zomaar via de mail, dus ik weet niet of ik dat in mijn profiel (dat nu nog niet toegankelijk is) kan aanpassen.
Via de tweets kan ik al meekijken, dat is voor nu voor mij ook al even genoeg.

 

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties