Is Shadow of the Tomb Raider té donker en gewelddadig?

Zoals ik gisteren al aangaf wilde ik Shadow of the Tomb Raider, dat ik nog niet uitgespeeld had, een nieuwe kans geven en dan mét controller in plaats van met muis en toetsenbord. Dus geprobeerd het verhaal weer op te pakken.

Ik moet zeggen dat ik alweer weet waarom ik afhaakte, ik moet inmiddels als voor de derde keer in korte tijd een stealth missie doen waarbij ik voorbij een (vooraf onbekend aantal) mannen van Trinity moet sluipen. Die levels zien er ongeveer allemaal gelijk uit, duren vooral lang als je nét niet op de juiste plek staat te wachten totdat er iemand voorbij komt en als je je vergist en er meer dan bv 2 mannen over zijn (ik heb nog niet gezien dat er andere vrouwen waren waar Lara mee moest vechten of die voor de slechterik werkten) dan ga je onherroepelijk dood omdat zij nu wél zware geweren bij zich hebben en Lara niet. Dat was anders na onderstaande scene:

Toen maakte Lara in de cutscene niet alleen korte metten met de tegenstander (die al op de grond lag!), iets waarbij ik in Call of Duty mogelijk nog de keuze gehad zou hebben (laten leven of niet), maar neemt dan wel zijn wapen op en dat kun je dan tijdelijk ook gebruiken om korte metten te maken van alles en iedereen die in de buurt is.

Natuurlijk is het bij de meeste spellen zo dat je op verschillende momenten verschillende attributen en abilities (vaardigheden) ter beschikking hebt, maar een balans is nodig om mij als speler te behouden. Net als variatie in opdrachten en puzzels. En ook 18+ spel kan wat mij betreft té donker en te gewelddadig zijn. Toch realiseer ik me ook dat ik in Star Wars: Jedi Fallen Order, ontelbaar vele Stormtroopers (en alle varianten daarop) én ‘dieren’ (vreemde wezens die op de verschillende planteten woonden en me aanvielen) om zeep geholpen heb. Bij de wezens ging dat meestal gepaard met het in stukken snijden ervan met je lichtzwaard. Mogelijk maakt het hier toch uit dat het menselijk uitziende ‘vijanden’ zijn en kun je je dan bij de manier van doden (zoals ook in het filmpje hierboven waarbij het niet eens echt te zien is) meer voorstellen. Maar goed, ik ga nog even wat stealth kills proberen uit te voeren…

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Is Shadow of the Tomb Raider té donker en gewelddadig? https://t.co/Vlv7ulZfBJ