Deurne krijgt glasvezel!

Ik moet bekennen dat ik de kans niet heel hoog ingeschat had dat ze/we het zouden halen. In 2010 was het animo bij lange na niet hoog genoeg maar nu blijkt het toch gelukt te zijn. Het benodigde aantal vooraanmeldingen is behaald en Deurne krijgt in de loop van 2019 glasvezel voor al haar 15.000 woningen.

Ik hoorde voor het eerst afgelopen zomer van de plannen en heb me in oktober 2018 aangemeld voor het internetpakket via Tweak. Na de bevestiging van mijn aanmelding werd het heel erg stil. Ook nu kan ik bij mijn account bij Tweak niets zien over het behalen van het doel etc.
Dat komt waarschijnlijk omdat ik de Facebook-pagina niet geliked heb. Maar goed, dat zal allemaal nog wel komen. En er zal ongetwijfeld nog heel wat mis gaan. Worst case zit ik er voor een jaar aan vast. De Ziggo internetverbinding is, sinds de werkzaamheden aan de verdeelkastjes afgelopen jaar weer acceptabel stabiel. Ik vind het echter belangrijk dat er voldoende concurrentie beschikbaar blijft. En met glasvezel is er een extra drager bij met een aantal mogelijke aanbieders.

Ik heb gekozen voor een pakket met alleen internet. Daarvoor betaal ik straks €32,92 per maand, maar dat bedrag wordt dan in één keer afgeschreven (dus geen maandelijkse termijnen). Op zich was de optie “alles-in-een” mét Ziggo Sport (dat verkoopt Ziggo ook via anderen) ook nog een mogelijkheid geweest. Die kost €72,90 bij Tweak, terwijl ik op dit moment €71,90 betaal voor een 200 Mbit/s download en 20 Mbit/s upload pakket bij Ziggo. Bij de huidige optie hou ik beide aanbieders naast elkaar. We gaan zien wat het uiteindelijk voor de langere termijn wordt.

Tot slot nog even het grappige promotiefilmpje dat gemaakt is in het kader van “Iedereen Glasvezel Deurne” dat ik tot vandaag niet eens gezien had.

En natuurlijk een verwijzing naar het bericht op Tweakers over de aangekondigde aanleg. Toch heerlijk om weer te zien hoeveel mensen daar iets te melden hebben op zo’n bericht. Wordt vervolgd!

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Ze/we hebben het gehaald: “@GemDeurne krijgt glasvezel!” https://t.co/Er9gzVAaTL
Ik moetl bekennen dat ik er een er… https://t.co/cC0dlZyo5F

trackback

Deurne krijgt glasvezel! https://t.co/y8emqsOneP