Twitter komt met “Bladwijzers” – nog niet overal…

Twitter komt weer met wat nieuws “Bladwijzers”. Ze maken het mogelijk om tweets te bewaren die je later terug wilt kunnen vinden. Eigenlijk dus wat de meeste mensen doen met de “Leuk” knop. Belangrijk verschil is dan dat een “Leuk” voor iedereen zichtbaar is en “Bladwijzers” niet.

Vreemd genoeg is de functionaliteit wel al beschikbaar in de iOS en Android app, maar nog niet op de website zelf. Je zou denken dat ze dat gelijktijdig implementeren, want bladwijzers die je op je telefoon toevoegt zijn nu niet te vinden vanaf je laptop.

Ik vind het zelf weer zo’n moeizame poging om Twitter eenvoudiger te maken. Eigenlijk een beetje zoals ze “Momenten” hebben ingevoerd:

‘Momenten’ zijn beheerde verhalen over wat er gebeurt – en die mogelijk worden gemaakt door Tweets. Het is eenvoudig om je eigen verhaal te maken met Twitter Momenten. Zodra je klaar bent, is je verhaal hier te zien.

Bij mij is dat overzicht nog leeg. Heb er nooit behoefte aan gehad (binnen Twitter). De extra privacy van een bladwijzer zal voor sommige mensen interessant zijn, anderen kunnen net zo goed de “Leuk” knop gebruiken en de auteur van de tweet (en anderen) openbaar laten weten dat de tweet de moeite van het bewaren in ieder geval waard was.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Twitter komt met “Bladwijzers” – nog niet overal… https://t.co/Rm1OYQuBEa