Skype voor Bedrijven wordt (op termijn) Microsoft Teams

Ik ga niet zeggen dat Microsoft er erger in is dan andere bedrijven als het gaat om naamgeving van producten of het samenvoegen van producten, maar ze hebben er zeker ervaring mee.

Voor wie al even meeloopt in dit wereld gaat er nog wel een belletje rinkelen als ik het heb over Microsoft Office Communicator. Dat was indertijd de zakelijke tegenhanger van Microsoft Messenger. Communicator werd Lync. Maar toen Microsoft Skype opgekocht had werd Lync herbenoemd tot Skype voor Bedrijven.

We zijn weer een paar jaar verder en Microsoft heeft nu ook Microsoft Teams, dat als een soort van tegenhanger voor Slack eigenlijk meer een betere/eenvoudigere versie was van de Sharepoint projectomgevingen. Sharepoint is er overigens nog gewoon, als je een team aanmaakt, dan worden bestanden opgeslagen in Sharepoint projecten (om het eenvoudig te houden).  En vandaag kwam ik het bericht tegen dat Skype voor Bedrijven opgenomen wordt in Microsoft Teams.

Dat voorspeld niet veel goeds voor Yammer, een andere toepassing die Microsoft opgekocht heeft en ook aangeboden wordt in de Office365 suite. Yammer is ooit gestart als zakelijke tegenhanger voor Twitter, niet echt een doorslaand succes, maar de overlap van functionaliteit tussen Teams en Yammer is zeker zo groot als met Skype voor Bedrijven.

Het wachten is op de dag dat ze besluiten dat Teams anders moet gaan heten. En natuurlijk is er nog Office Groups die ook weer functionaliteiten deelt….al wordt daar weer van beweerd dat het de verschillende componenten juist naadloos combineert. Juist ja.

(bron)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Skype voor Bedrijven wordt (op termijn) Microsoft Teams https://t.co/YNH8u9kd8Z