Rondleiding door het Witte Huis in 360-graden

Er zijn al heel wat dingen geweest die (binnenkort voormalig) president Obama als eerste deed (tenminste voor een president dan). Dat hij en Michelle nu samen, als een soort afscheid, een virtuele tour door het Witte Huis maken, past daar eigenlijk heel logisch bij. De clip hieronder, die op de Facebook pagina van het Witte Huis geplaatst is, is slechts een korte versie, op het laatst wordt aangegeven dat er een complete versie aan zit te komen.

Dat Barack en Michelle Obama zo’n prettige en rustige vertelstijl hebben, helpt waarschijnlijk enorm bij het gevoel dat je ook al bij deze clip krijgt. Mijn laptop had moeite met afspelen van de video, mijn LG G4 had er geen enkel probleem mee. Leuk is dat je met een headset op (oortjes in), je ook ruimtelijk geluid hebt, dus als je met je rug naar Obama staat/zit, dan hoor je hem ook achter je.

Helaas krijg ik Facebook 360-graden video’s nog niet in mijn VR-Box aan de praat. Zover ik online kan vinden, kan ik de 360-graden video’s van Facebook op deze manier alleen in een Samsung Gear bekijken. Dat is wel jammer. En omdat de productie blijkbaar in samenwerking met Oculus is (= Facebook), is het maar de vraag of we hem ook op bv YouTube (heeft wél Cardboard / VR-Box etc. ondersteuning) te zien gaan krijgen.

p.s. zo’n video is ook prima te maken door studenten…. 😉