Scoop.it schrapt RSS ondersteuning :(

scoop_it_rssHet duurde even voordat ik het in de gaten had. Maar toen ik in Feedly ging kijken, bleken de Scoop.it feeds die ik daar had 10 stuks, inderdaad al vanaf 6 september geen updates meer te bevatten.

Nou zou je kunnen zeggen “dan had je ze ook niet erg gemist”, maar het ligt een beetje genuanceerder. Het betekent dat ik sinds 6 september ook simpelweg niet meer op Scoop.it geweest ben. Want Feedly was de enige manier waarop ik op de hoogte gebracht wordt van nieuwe “scoops”. En ja ja, de “follow” feature. Daar bepaalt Scoop.it wel even van dat dat voor mij een betere gebruikerservaring is. Ze bedoelen zeker: dan kunnen we de mensen tenminste verplicht naar de site laten komen waar we ze reclame etc. kunnen tonen. Oh ja, en je kunt natuurlijk een (betaalde) licentie kopen om gebruik te maken van hun API. Yeah right. Ik ga Scoop.it betalen voor het werk dat hun gebruikers doen als het gaat om het verzamelen en delen van content die door anderen via internet beschikbaar gesteld wordt. Niet dus.

Sorry jongens, voor mij is dit de spreekwoordelijke druppel. Ik ga niet heel dramatisch mijn eigen kanaal sluiten/verwijderen etc.
Maar ik ga deze blogpost wel als voor nu laatste eigen scoop daar plaatsen. Het beste advies als je mij wilt volgen is dan weer dit weblog of als je graag hebt het Twitter-account van dit weblog. Dan heb je een volledige RSS-feed ter beschikking (zonder reclame in die feeds), kun je de content bekijken waar jij dat wil. En als je dan bijna nooit hier komt (wellicht een keer om te reageren) dan vind ik dat prima!