Een Windows laptop voor de prijs van een Macbook Pro

https://youtu.be/XVfOe5mFbAE
Tja, zeg het maar: een Windows laptop voor de prijs van een Macbook Pro. Wat zou jij kiezen?
En voordat je blindelings voor de Macbook Pro kiest: grafisch is de Windows laptop steviger dan de Macbook Pro. Het is een “echte” laptop, d.w.z. je kunt hem op je schoot gebruiken (in tegenstelling tot de Surface), maar het heeft ook een touchscreen mét pen. Dat touchscreen kun je niet alleen omklappen zoals “vroeger” met de tabletPC’s, maar je kunt hem ook los halen.

Hij is nog alleen in de VS en Canada te bestellen. Wil je alvast gaan sparen: de 13-inch i7 versie met 256GB SSD en 8GB intern geheugen kost $2.099,00. Neem je genoegen met de i5 versie met dezelfde opslag en geheugen dan ben je voor $200,- minder klaar.
Er is geen Macbook Pro van 13-inch met een i7, maar voor de i5-versie van 13-inch met dezelfde opslag betaal je in Nederland €1.649,- maar dat is dan zónder touchscreen.

Ik ben benieuwd. Ik zou geen 13-inch tablet hoeven, ben tevreden met de iPad Mini en vind sindsdien de gewone iPad al groot (behalve als ik notities type), voor de collega’s die nu nog printen omdat ze het maken van aantekeningen met een pen bij een document zou zit een goede oplossing kunnen zijn, ik weet niet hoeveel van de 1,5 kg die het apparaat weegt ín het toetsenbord zit. Een iPad Pro weegt 713 gram zonder toetsenbord.

Alleen…als Apple nou ook komt met een revolutionaire Macbook waarvan het scherm los kan….dan staat de wereld echt weer op zijn kop. 🙂