Wordt Continuum het geheime wapen van Windows 10?

continuum-for-phone-winbeta Op de Winbeta.org site zijn een aantal screenshots verschenen van Continuum. Continuum is een feature die je nu nog niet uit kunt testen. De smartphones met Windows 10 die hiervoor geschikt zullen zijn, zijn namelijk nog niet uitgebracht (let op! het gaat dus niet alleen om de upgrade van smartphones naar Windows 10, de hardware moet er geschikt voor zijn).

Het idee is eigenlijk simpel en eigenlijk vergelijkbaar met het principe van de “universal” app op iOS: daar ontwikkel je een app die zowel geschikt is voor een klein scherm (iPhone) als voor een groter scherm (iPad). Maar het is ook weer niet helemaal hetzelfde. Want bij iOS gedraagt de app zich altijd hetzelfde. Als ik een iPhone in een dock zou steken en er een monitor op aan zou sluiten, dan krijg ik een vergrote versie van het iPhone scherm, niet een app die zich aanpast naar dat grotere scherm.
En dat is dus wat Continuum voor Windows 10 wél moet gaan doen: zonder dock toont een app zich als mobiel, sluit je er via een dock een scherm op aan, dan krijg je de ‘desktop’ weergave. En let op, het gaat om een scherm, je sluit hem dus niet aan op een computer, de smartphone regelt het allemaal.

Het zou een goedkope(re) oplossing kunnen zijn voor bedrijven die nu hun medewerkers een laptop en smartphone mee geven. In plaats daarvan zouden medewerkers genoeg hebben aan flexplekken met een beeldscherm, toetsenbord en muis. Ze zouden aan aankomen, hun telefoon in de dock prikken en klaar.
Ik stel me voor dat je dan ook monitoren krijgt met ingebouwde USB-C hub. Dan zitten toestenbord en muis via USB aan de monitor, sluit je Windows 10 phone aan en je hebt een complete werkplek.
Of in het onderwijs: docent komt het lokaal binnen, prikt zijn/haar Windows 10 phone in de socket en klaar. Geen vaste computer in het lokaal nodig, geen zware laptop om mee te zeulen.

Technologisch zie ik het allemaal wel gebeuren, de grote vraag zal zijn of het voldoende is om de daling in marktaandeel van Windows 10 phones af te remmen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Line Gevers
Line Gevers
8 jaren geleden

Dit zou een zeer gave ontwikkeling zijn. Ik werk al graag met het digischoolbord, zulke technische ontwikkelingen vind ik erg leuk.