WhatsApp in je browser – je moet er even wat voor doen…

Whatsapp_web De meeste WhatsApp gebruikers zullen het zich wel afgevraagd hebben: waarom kun je de populaire applicatie alleen maar via je telefoon bedienen en niet ook op een tablet of op je laptop?
Het inlogmechanisme van WhatsApp, op basis van je mobiel nummer zou dat deels kunnen verklaren, maar Apple gebruik bij Facetime ook een combinatie van telefoonnummers en mailadressen/accounts. Dus zo onmogelijk is het niet.

Met ingang van vandaag is er dan eindelijk toch een webversie. Soort van dan. Want jeetje, hoe ingewikkeld kun je een procedure maken. Je moet nu met je Chrome browser (anderen doen het nog niet) naar https://web.whatsapp.com/ gaan, je moet de meest recente WhatsApp client hebben, dan daarmee de QR-code scannen en dan heb je verbinding. Daarbij gebruikt WhatsApp blijkbaar toch nog gewoon de data/wifi-verbinding van je smartphone (iets om in de gaten te houden!).
Goed, het ziet er strak uit, je hebt meteen toegang tot je bestaande conversaties en media en je kunt nu notificaties ontvangen op je laptop.
Maar ik ben benieuwd hoe vaak ik dit ga gebruiken. Na het afsluiten van Chrome en weer starten was mijn verbinding nog actief, dat viel mee. Maar het blijven best veel stappen.

Zie voor meer screenshots en ook uitleg over het nog niet werken in combinatie met een iPhone, dit bericht op iculture.nl

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

WhatsApp in je browser – je moet er even wat voor doen… http://t.co/HzUVYjHeGr

trackback

WhatsApp in je browser – je moet er even wat voor doen… – http://t.co/LrX3DbUEsD