Shakespeak voert nieuw betaalmodel in

Shakespeak Ik was/ben geen regelmatige gebruiker van Shakespeak. Maar ik heb er de afgelopen jaren wel intern en extern van tijd tot tijd reclame voor gemaakt en beschreven als goedkope optie voor als je af en toe behoefte had en stemmogelijkheden. Daarom was ik nogal onaangenaam verrast dat ze nu hun betaalmodel gewijzigd hebben. Ik kwam de mail tegen bij het wegwerken van wat achtergebleven vakantiemail. Ik zie dat ik in juli er ook al een mail over gehad heb, kan er niets over vinden op het Twitter-account van Shakespeak en uiteraard niet op de website.

Concreet komt het er op neer dat Shakespeak voorheen werkte met een systeem van credits. Je kocht een aantal credits, voor onderwijsinstellingen kreeg je zelfs 50% korting ten opzichte van de reguliere aanschaf, en die credits waren onbeperkt houdbaar (lees: er stond nergens dat er een houdbaarheidsdatum op zat). Als je Shakespeak wilde gebruiken dan maakte je een sessie aan en het aantal gebruikers dat daadwerkelijk verbinding maakte, bepaalde hoeveel credits je gebruikte: 10 gebruikers – 10 credit, 70 gebruiker – 70 credits.
Een credit kostte, beetje afhankelijk van hoeveel je er tegelijkertijd kocht zo’n 7-8 cent. Heel goed te doen dus.

Dat model hebben ze nu los gelaten bij Shakespeak. Inderdaad, je kúnt nog steeds een licentie afsluiten voor één dag. En tot 20 gebruikers is dat nog steeds gratis. Wil je 70 gebruikers dan kost je dat nu €8,- (11,5 cent per gebruiker), ook dat is nog niet eens zo veel meer.
Maar het liefst richten ze zich nu op de reguliere gebruikers, de onderwijsinstellingen/docenten die Shakespeak vaak gebruiken en een maand of jaarcontract afsluiten. Die zijn dan niet op basis van daadwerkelijk gebruik maar op basis van met maximum aantal gebruikers dat bij een peiling toegang krijgt. Die 70 gebruikers kosten dan €32,- per maand of €320,- per jaar.
Dat zal ongetwijfeld voordelig zijn als je grootgebruiker bent en ik verwacht ook niet anders dan dat Shakespeak aangeeft dat dit voor het gros van hun klanten voordeliger is.

Niet voor mij. En al helemaal niet omdat de oude credits vanaf 1 september a.s. niet meer geldig zijn. Ze vervallen niet ‘automatisch’, nee ik krijg een code die me €50,- korting geeft (dat is de waarde die mijn huidige credits hebben) op een volgende aanschaf bij Shakespeak. De code moet ik dan wel vóór 1 oktober 2014 gebruiken en ik kan hem slecht één keer gebruiken. In praktijk betekent het dat ik nog één maand voor maximaal 250 gebruikers toegang kan ‘kopen’. Ik kan het bedrag namelijk niet over meerdere maanden uitsmeren.
Dus…is er nog iemand die voor 1 oktober (of begin oktober) 2014 een evenement heeft waar hij/zij met veel mensen gebruik wil maken van Shakespeak? Dan kun je je bij mij melden. Dan doneer ik je mijn persoonlijke code voor die €50,-

Voor mij gaat Shakespeak op de stapel tools die leuk waren om te gebruiken zolang het duurde…. 🙁

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Shakespeak voert nieuw betaalmodel in. Via http://t.co/JNWnx4HCMS