Eerst even op de trampoline en dan pas op internet


Sommige dingen klinken vast heel goed tijdens een zonnige zomerdag/avond met een lekker glas (of twee) koude rosé achter de kiezen. Ideeën als: “Zou het niet mooi zijn als we onze kinderen konden belonen voor de dingen die we wél willen dat zo doen?” en waar belonen we ze dan mee? “Oh, ik weet het al, dan geven we ze als beloning tijd op internet! Zoiets van: als je de afwas doet mag je een uur op Netflix of zo. En na een kwartiertje buiten spelen mogen ze 10 minuten op YouTube.

Gelukkig blijven dat soort ideeën in het algemeen beperkt tot die zomeravond. Maar soms blijven ze hangen. En dan ontstaan producten als “Kudoso”, “A cooperative way for families to manage technology at home”. Voor $89,- zonder hardware of $119,- mét hardware kunnen Amerikanen (het is gelukkig alleen in de VS te koop) een router (of alleen firmware voor een router) kopen waarmee ze een systeem in de lucht kunnen brengen waarbij hun kinderen punten kunnen verdienen waarmee ze dan weer toegang tot internet kunnen krijgen.

Zouden ze het nou in de markt zetten als een oplossing voor kinderen én volwassenen. Tja, dan zou ik het positieve er nog wel van in kunnen en willen zien. Dan zou je het als oplossing voor het wereldwijde probleem van te dikke mensen die te weinig bewegen kunnen zien. Maar nu denk ik: big fail.
Zal me ook benieuwen of ze hun doel halen. Dat op zich vind ik dan wél weer interessant, zijn er 500 Amerikanen (even uitgaande van afgerond $100,- per backer en $50.000,- doelbedrag) die dit idee wél zien zitten?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Eerst even op de trampoline en dan pas op internet http://t.co/p5zzC3vurt