mrt 272014
 

Google Chromecast Ik moest er even op wachten. Hoewel meteen op de NL-releasedag ’s ochtends om 6 uur besteld, kwam mijn Chromecast niet op vrijdag, niet op zaterdag, niet op maandag (er lag briefje in de bus omdat er niemand thuis was geweest) maar pas op dinsdag. Op dinsdagavond meteen aangesloten aan onze TV. Geen beeld. Nou kan onze TV maar 720p aan, dus de monitor bij mijn Tacx geprobeerd. Die heeft HDMI en is full-HD. Ah, daar wél beeld.

App op de iPad geïnstalleerd, verbinding gemaakt met het wifi-netwerk dat de Chromecast zelf start en de setup doorlopen.
Google Chromecast Google Chromecast

Google Chromecast
Maar wat ik ook probeerde, de Chromecast kreeg wél verbinding met de Wifi-router, maar blijkbaar niet met internet. En dan stopt het. Geen settings die je kunt aanpassen, geen geavanceerde instellingen waar je mee kunt spelen, geen offline gebruik.
Ik heb in huis meerdere Wifi-routers, maar met geen van allen lukte het. Ander, vast, Wifi-kanaal, zorgen dat het zeker 2,4Ghz was (anders ziet de Chromecast de router niet eens, gemakkelijk zat dus), gekeken of uPnP aan staat, geen ouderlijk toezicht, geen MAC-adres filtering.
Google Chromecast
Geen VPN aan op dat moment. Niets werkte.

Toen mijn Android telefoon geprobeerd, daar een Wifi-netwerk mee opgezet via de 3G-verbinding. En warempel, het werkte!
Google Chromecast
De Chromecast ging meteen maar even een update over de 3G-verbinding binnen halen. En bedankt.
Via het Wifi-netwerk (3G-netwerk dus eigenlijk) van de Android telefoon doet de Chromecast wat hij moet doen. Als ik mijn laptop aan hetzelfde Wifi-netwerk hang, dan kan ik mijn desktop op de Chromecast weergeven. Ik kon zelfs een YouTube filmpje met geluid zonder stotteren via die Wifi/3G-verbinding weergeven. Mooi.
Maar zodra ik een van de andere Wifi-netwerken uitprobeer, krijgt hij weer geen verbinding.

Ik kon op internet geen mensen met hetzelfde probleem vinden, wel iemand die de USB-verbinding van de TV gebruikt had voor de voeding, en die een verkeerd Wifi-kanaal had, maar ik heb gewoon de bijgeleverde adapter voor de voeding en een Wifi-kanaal dat zelfs in de VS zou moeten werken.

UPC wil niet meedenken:

Toch ligt het probleem bij de combinatie van Chromecast en de UPC router. Ik heb geen zin in een ‘schuld’ discussie. Natuurlijk is het te zot voor woorden dan de Chromecast blijkbaar niet met de router overweg kan. Ik heb geen enkel ander apparaat in huis dat daar problemen mee heeft. Dat UPC het van zich af schuift is ook flauw.
De enig optie die ik nog heb (naast gewoon accepteren dat de Chromecast niet werkt) is om de UPC-router in bridge-modus te zetten en een andere router erachter te hangen die wél met de Chromecast samenwerkt. Maar ja, dat dan weer allemaal voor een apparaat dat het eigenlijk gewoon zou moeten doen….de Apple TV deed niet zo moeilijk… (het moest even gezegd worden). 🙁

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Chromecast – nog net niet goed genoeg”

Reacties (5) Trackbacks (1)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.