aug 262012
 

Ik had al een keer beschreven hoe je de RSS-feed van een Facebook pagina kunt achterhalen. Maar toen ik vandaag weer een keer op zoek moest naar zo’n code, vond ik het eigenlijk wel welletjes. Dat moest toch eenvoudiger kunnen.
Dat kan ook, voor Pages (pagina’s), niet voor Profiles (profielen). Voor die laatste, bijvoorbeeld http://www.facebook.com/pierre.gorissen blijkt de RSS-optie namelijk helemaal verdwenen te zijn. Blijkbaar is het maken van een RSS-feed van een profiel op Facebook alleen nog maar mogelijk via de Facebook API (zie deze uitleg voor de code). Nou, dat ging me net wat ver.

Maar voor Pages blijkt de workaround die ik eerder beschreef gelukkig nog gewoon te werken. En daarom heb ik even een script gemaakt dat dat werk voor je doet. Je kunt het hier vinden. Het enige wat je hoeft te doen is de URL van een Facebook pagina in te voeren en je krijgt na het klikken op Submit de RSS-feed te zien. Die kun je dan bijvoorbeeld in Google Reader plakken. Ik volg zo al heel wat pagina’s, bijvoorbeeld van Cape To Cape 2012 (RSS-feed), Dive2Gether Crete (RSS-feed), de NTFU Wielersportbond (RSS-feed), One Life RX Sports (RSS-feed), de Vogelvrije Fietser (RSS-feed), de Zuiderzee Klassieker (RSS-feed), Dashware (RSS-feed), SportvoedingWebshop (RSS-feed), Tour for Life (RSS-feed).

Wil je het script liever op je eigen server, dan kan dat ook, je kunt de code hier downloaden.
Ik snap waarom bedrijven als Facebook en Twitter het graag moeilijk maken om RSS te gebruiken. Ik zie zo namelijk geen/nauwelijks reclame en alleen die dingen die ik echt zelf wil zien. Maar vervelend blijft het wel.

Deel dit bericht:

  10 reacties aan “RSS feed van een Facebook pagina achterhalen #2”

Reacties (3) Trackbacks (4) Pingbacks (3)
  1. Selectie: #RSS feed van een #Facebook pagina achterhalen #2 http://t.co/mR7mz4Fg #internet #tip #tools #tip

  2. RSS feed van een Facebook pagina achterhalen #2 http://t.co/NH8dKUB6

  3. RSS feed van een Facebook pagina achterhalen #2: Ik had al een keer beschreven hoe je de RSS-feed van een Faceb… http://t.co/pfCsYPg5

  4. Top! dat script v @petermcallister om RSS-feed van Facebookpagina te generen! http://t.co/kHDkOmNp Lees ook zijn blog http://t.co/nrfRT2HK

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.