Panopto

 Gepubliceerd door om 19:53  Leertechnologie, Recorded Lectures, SURF
okt 302011
 


Niet op de vrijdag, maar op de donderdag ben ik ook nog even bij de Panopto stand op de informatiemarkt van de Educause 2011 conferentie geweest. Het was een van de systemen voor het maken van weblectures/recorded lectures dat ik nog niet van dichtbij gezien had (we gebruiken bij mijn werkgever 4 verschillende systemen, dus op zich wel apart). En ik moet zeggen, het ziet er goed uit. Ze kunnen live streamen, meerdere camera’s capturen, hebben ondersteuning voor mobiele apparaten zoals de iPad, kunnen offline versies van de opnames maken en hebben een licentiemodel dat gebruik van de software door alle studenten en medewerkers van een onderwijsinstelling mogelijk maakt.
Nadelen zijn er natuurlijk ook: het is een op software gebaseerde oplossing, je moet dus software installeren op de computer waar je de opname wilt maken en die computer moet krachtig genoeg zijn voor het maken van die opname. Ook was het licentiemodel best stevig. Ook hier heb ik geen overzicht van prijzen mee gekregen, maar de instapkosten voor een paar licenties zijn wat hoog om klein te starten.

In Nederland wordt Panopto gebruik bij (in ieder geval) Saxion. Ze hebben uitgebreide informatie, handleidingen en voorbeelden online staan. Zeker de moeite van het bekijken waard.
In het filmpje hierboven krijg je uitgebreid uitleg bij het maken van een opname op een Windows computer, hier kun je ook de Mac versie bekijken.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Panopto”

Reacties (1) Pingbacks (1)
  1. […] Na een weekje herfstvakantie vandaag toch nog een drietal blogposts geschreven over de Educause 2011 conferentie. Eentje gaat over Panopto, een systeem voor het maken van weblectures/recorded lectures. Zij stonden op de informatie markt tijdens de conferentie. Je kunt het bericht hier vinden. […]

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.