Head Tracking op de iPad 2 en de iPhone 4

Gizmodo linkt vandaag naar een filmpje van twee software ontwikkelaars die een bèta van een applicatie hebben ontwikkeld (hij is nog niet beschikbaar via de App store en het is ook maar de vraag of dat ooit gaat gebeuren) waarmee je diepte kunt simuleren met behulp van je iPad 2 of iPhone 4.
Het filmpje hierboven en bij Gizmodo is van de iPad 2, maar je kunt hier een filmpjes zien waar het op de iPhone 4 gedemonstreerd wordt.

Geinig effect, als ze er inderdaad in slagen om het ook in zinvolle toepassingen te implementeren. Een Google Earth applicatie waarbij de aarde of andere planeten uit je beeldscherm lijken te komen of zo. Al krijg je dan problemen bij het navigeren, want als je de 3D aardbol wilt laten ronddraaien, dan grijp je uiteraard mis.

Bij Gizmodo ontspint zich een nogal felle discussie over “head tracking” waarbij de camera het hoofd van de kijker volgt en het beeld daar op aanpast (je kunt het effect daarom ook niet met twee of meer personen tegelijkertijd zien) of “motion sensing” waarbij je niet je hoofd beweegt maar de iPad of iPhone.
In dit filmpjes kun je dat effect gedemonstreerd zien. Grappig genoeg met dezelfde schijven als dat Johnny Chung Lee in 2007 gebruikte in combinatie met de Wii Remote. Als dat een indicatie is dan moeten we nog even wachten op die bruikbare toepassingen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
HTC Sensation
13 jaren geleden

Haha, ik had deze app al op proberen te zoeken op m’n iPad 2, maar indd nergens te vinden…