Hiteker XDV-910

Hiteker XDV-910

Normaal gesproken is het Willem die de laatste nieuwtjes heeft over koopjes bij de Blokker. Maar omdat mijn fototoestel betere filmpjes maakt dan zo’n Aiptek ben ik daar nooit aan toegekomen. Vandaag ben ik echter toch maar even net voor sluitingstijd binnen gelopen voor een Hiteker XDV-910.
Voor het luttele bedrag van 29 euro en 95 cent krijg je een heel compacte DVD speler die ook DivX, XviD, ondertitels, gewone DVDs, MP3’s, JPG’s, MPG’s etc. afspeelt inclusief eventuele ondertitels die je via SRT bijvoegt.
Op de foto zie je hem staan op onze antieke SAMSUNG SV-DVD1E die stilletjes aan kritisch wordt als het gaat om het lezen van DVD’s en sowieso geen DivX en XviD afspeelt. Erboven zie je de UPC Mediabox, ook een stuk groter.
De Hiteker heeft geen display (niet nodig ook) én een knop waarmee je hem helemaal uit zet.

Veel meer foto’s en details over wat hij allemaal afspeelt kun je vinden bij dit bericht op tweakers.net. En ik moet bekennen dat de positieve reacties daar er voor gezorgd hebben dat ik me over mijn laatste twijfels gezet heb.

Een snelle test liet zien dat hij in ieder geval alles afspeelt wat ik had liggen. En dat betekent dat ik nu niet meer mijn laptop hoef aan te sluiten als ik een DVD met DivX of XviD bestanden wil afspelen.
Jammer is natuurlijk dat er geen upscaling plaats vindt, maar ja, wat verwacht je ook voor nog geen 30 euro.