Win8.1 Tip: Coach’s Eye voor Windows 8.1

Coachs Eye op Windows 8.1 Als ik niet tot de doelgroep van een applicatie behoor, dan is de kans meestal klein dat ik er over schrijf. Laat staan dat ik er meerdere keren over schrijf. En toch is dat bij Coach’s Eye het geval. Voor als je het nog niet kent: het is een applicatie van Techsmith waarmee je video-opnames kunt maken en analyseren. Ideaal dus voor docenten/coaches op bijvoorbeeld een sporthogeschool die feedback willen geven, maar je zou je ook kunnen voorstellen dat je video=opnames van klassensituaties of welke andere setting met studenten dan ook op deze manier kort van commentaar voorziet. Of omgekeerd: laat een student zelf toelichting geven bij situaties die hij/zij opgenomen heeft.
In eerste instantie kwam de applicatie beschikbaar voor de iPhone. Mijn vraag toen was meteen “en komt het ook op de iPad?“. Immers, het bespreken en bekijken van de opnames op een iPad was/is veel handiger dan op een iPhone (al had zeker in die tijd de iPhone een betere camera dan de iPad en is nog steeds een logischer apparaat om de opname mee te maken). Bij Techsmith zitten ze echter niet stil. En inmiddels is er ook een versie beschikbaar voor Windows 8.1.
Het is een applicatie voor in de “Modern interface”, je koopt hem ook vanuit de Windows Store. Maar dat betekent zeker niet dat hij alleen op een Windows tablet te gebruiken is. Natuurlijk, dat kan wel. Ook de Windows 8.1 applicatie heeft ondersteuning voor het gebruik van de camera. Dat kan een/de webcam zijn, maar natuurlijk ook de camera in een tablet.
Maar daarnaast kun je ook gewoon andere video’s importeren.
Die video’s kun je dan bijvoorbeeld met je iPhone gemaakt hebben, of met een GoPro, of met …. vul maar in.

Coachs Eye op Windows 8.1 Het bewerken van de video’s, d.w.z. het toevoegen van gesproken commentaar en het tekenen van pijlen, cirkels etc. werkt met een muis op een Windows 8.1 ook gewoon heel eenvoudig. Daarna kun je het resultaat openbaar of besloten online delen en een link (via mail of een van de andere in Windows 8.1 beschikbare methoden) delen. Het bekijken van de analyse kan dan gewoon zonder dat je de applicatie beschikbaar hebt. Dat werkt zowel op een Windows machine als bijvoorbeeld op een iPad.
Maar heb je de applicatie wél ter beschikking, dan kun je de analyse die online gedeeld is, daar weer importeren (werkt ook van Windows naar iOS) en dan bijvoorbeeld een aanvullende analyse uitvoeren, een reactie geven op het commentaar etc.

De applicatie kost tot 13-1-2014 via de Microsoft Store €1,69 . Daarna gaat de prijs omhoog naar €19,99. Voor zover ik kan zien zijn er geen aanvullende kosten voor het gebruik van de online service waarmee je de video’s/analyses onderling uitwisselt. Er is een proefversie beschikbaar waarmee je het geheel voor een periode van 7 dagen kunt uitproberen (voor het geval mijn verhaal nog niet overtuigend genoeg was :-))

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Handig: “: Win8.1 Tip: Coach’s Eye voor Windows 8.1 tablets én desktops. Tijdelijk nog met korting. http://t.co/QFmZbspklA”

Bernard
Bernard
10 jaren geleden

Lijkt me een mooie app maar wel wat aan de prijs (20 euro) voor mensen die geen coach zijn. Voor de iPad/iPhone gebruik ik Ubersense (https://itunes.apple.com/nl/app/ubersense-video-analysis-coaching/id470428362?mt=8) die ongeveer hetzelfde doet maar -nu nog- gratis is.

Mario
Mario
10 jaren geleden

Ik heb CoachEye ongeveer 1,5 jaar terug getest maar kon er toen nog niet erg veel mee. Wellicht is dat nu anders. Bij Sporthogeschool gebruiken we Dartfish, een pro oplossing met een pro-prijs. 🙁 er is sinds kort echter ook een iOS app van Dartfish.
https://itunes.apple.com/nl/app/dartfish-express/id563892532?mt=8