#ELI2020 Braindates

De ELI2020 conferentie maakte, ook voor de reguliere conferentie, al gebruik van https://eli.braindate.com/ als omgeving voor deelnemers om met elkaar in gesprek te komen.

Het principe is simpel: als je een onderwerp hebt waar je graag met anderen van gedachten over wilt wisselen, dan maak je een Braindate aan in de omgeving. Anderen kunnen daar dan op reageren en je zoekt samen een tijd en plaats.

De Nederlandse delegatie was gevraagd door SURF om zelf onderwerpen voor braindates voor te stellen en dus waren er gisterenmiddag van 12:00 – 13:00 in het hotel waar de conferentie had zullen plaatsvinden, net als op de maandag, een aantal tafels gevuld met mensen die met elkaar over verschillende onderwerpen in gesprek gingen. Nu voornamelijk Nederlanders met een paar Amerikanen die nog in de buurt waren.

Ik had een Braindate uitgekozen die al voor de annulering aangemaakt was, de andere drie gesprekspartners (John Farquhar, Director Academic Technology & User Services at Western Washington University; Brian Epp, Director of Student Success at Pearson; Katherine Kappler, Co-Founder at InScribe) waren niet meer in Bellevue, dus we hadden een gesprek via Zoom.

Mooi is dat als je jezelf aanmeld voor een Braindate, je automatisch in een besloten chat komt voor specifiek die Braindate. Daar kun je dan met elkaar ook last minute nog dingen voorbespreken. En daar had Katy ook de link naar de Zoom-ruimte geplaatst waar we uiteindelijk met elkaar gesproken hebben over het gebruik van voice en text chat bots applicaties in het hoger onderwijs.
Het was een interessant gesprek al is mijn conclusie naar aanleiding ervan toch ook wel dat het in de VS eveneens nog erg in het experimentele stadium zit.