#ELI2020 de conferentie die (toch) niet door ging

Op zondagochtend 1 maart verzamelde een groep van ruim 40 deelnemers zich op Schiphol voor vertrek naar Seattle (via Salt Lake City) en uiteinde Bellevue voor de ELI2020 conferentie als onderdeel van een door SURF georganiseerde reis.

Net voor vertrek kwam het bericht dat de eerste dode in de VS als gevolg van COVID-19 was gevallen. In Kirkland.
Dat ligt naast Bellevue. Oeps.

Maar, eveneens voor vertrek, die zondagochtend kwam het bericht van Educause dat ze, op basis van de info van de CDC besloten hadden het evenement gewoon door te laten gaan. Wat wij niet wisten was dat sprekers daar blijkbaar anders over dachten en blijkbaar waren er zoveel afmeldingen binnen gekomen bij Educause dat ze, terwijl 10 uur in het vliegtuig zaten richting Salt Lake City, besloten dat het evenement alsnog afgelast zou moeten worden.

Dat was/is natuurlijk balen. Gelukkig bestond ons reisplan niet alleen uit de ELI2020 conferentie, en de mensen van de SURF organisatie hebben zich meteen ingespannen om alternatieve invulling te vinden van die (effectief) 2 dagen die nu “leeg” waren.

We gaan er dus hoe dan ook een interessante week van maken!

Mijn berichtgeving deze week zal kort, veelal in de vorm van tweets zijn. Het is anders niet goed bij te houden. Het is hier 9 uur vroeger dan in Nederland, dus type ik dit bericht op (voor ons) maandagavond, terwijl het in Nederland al dinsdagochtend is. Dat lijkt antidateren, maar is het dus niet.

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

#ELI2020 de conferentie die (toch) niet door ging https://t.co/4EQAKZa3yF