Creatief met koeien en een satelliet

Technologie is extra leuk als mensen er iets onverwachts mee doen. Zoals Farmer Derek. Die maakt gebruik van een dienst waarbij hij via dagelijks bijgewerkte satellietbeelden de groei van zijn gewassen in de gaten kan houden. Omdat hij op die beelden steeds dezelfde schaduw zag, ging hij er vanuit dat de satelliet elke dag op hetzelfde tijdstip over kwam vlieg om nieuwe foto’s te maken. Op basis van de schaduw van een van zijn grote gebouwen kon hij inschatten hoe laat.

Als je dat weet, want kun je dan met die informatie? Nou, je kunt met je koeien in het heel groot het woord “Hi” maken en dan kijken of je dat kunt zien op de foto’s van de dag erna… 😉

En dat is precies wat hij deed. Hij legt niet helemaal uit hoe hij de koeien op de juiste plek kan laten blijven staan, maar het lijkt er op alsof hij een sleuf ploegt achter zijn vrachtwagen aan waar hij dan waarschijnlijk voer in laat vallen zodat ze daar gaan staan eten.

Klein detail dat ook niet iedereen ter beschikking zal hebben: hij maakt zo te zien ook gebruik van een klein vliegtuigje (drone?) om de detailvideo te maken waarmee wij kunnen zien hoe de koeien langzaam maar zeker de twee letters vormen.

Leuk! Waarom? Omdat het kon en hij het deed. 🙂
Met dank aan Bart Hoekstra voor de tip.

De hele video:

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Creatief met koeien en een satelliet https://t.co/0tObcfvgUB