Have you got what it takes?

Iets meer dan 2,5 jaar geleden begon ik aan een nieuw avontuur in Nijmegen. En voor wie nou heel hard schrikt: nee, ik ga geen blogpost schrijven over dat ik er alweer weg ga. In tegendeel, dit is een blog voor de mensen die sindsdien gedacht hebben “oh, dat zou ik nou ook graag doen!”

Want we zijn heel hard op zoek naar nog een senior onderzoeker. De officiële vacature staat hier online.

Waarom de titel “have you got what it takes?”. Nou, omdat het moeilijk blijkt te zijn om mensen te vinden die het werken bij ons aandurven en aankunnen. Ter toelichting: we werken bij het kenniscentrum (waar het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict onderdeel van uitmaakt) met volwaardige onderzoekers. Dus geen docent-onderzoekers zoals je vaak bij lectoraten hebt. Sommige onderzoekers hebben ook taken in het onderwijs van de Faculteit Educatie, bijvoorbeeld bij vakken rond onderzoeksvaardigheden, bij het begeleiden van studenten in de master, dat kan. Ik sta niet voor de klas, komt toevallig zo uit qua takenpakket.

Senior onderzoeker zijn bij het iXperium/CoE betekent niet hele dagen in een kamertje onderzoek doen. Soms moet en kan dat, maar ik ben ook vaak op pad. Bijvoorbeeld om met designteams in het mbo, po of vo samen te werken aan nieuw onderwijs. Of alleen al omdat we ook een iXperium locatie in Arnhem hebben (en in Oss) en samenwerken met vo-scholen in Roosendaal, acht mbo’s in Gelderland en een groot aantal andere onderwijsinstellingen in het Allyoucanlearn project. Vanuit het Erasmus+ project dat we samen met o.a. PXL in Hasselt doen, kan het zijn dat ik daar, in Slovenië, in Turkije (als de sneeuw geen roet in het eten gooit), in Noord-Ierland of in Italië ben. Of een week in Leeuwarden voor de NIOC en CvI conferenties.

Daarbij staat één thema centraal: “leren en lesgeven met ict”. In mijn geval ligt de nadruk dan bij activiteiten die te maken hebben met “opleiden in ict-geletterdheid voor leven, leren en werken”. Maar dan wel voor zowel po, vo, mbo en onze eigen hbo. Super divers dus, met veel verschillen én overeenkomsten tussen sectoren. Ik zie zowel de leerlingen uit het po als we onderzoek doen naar hoe zij bijvoorbeeld met robots werken (en geloof me, dat werkt super motiverend), maar werk ook samen met docenten uit het mbo, practoren uit het mbo, lectoren uit het hbo, hoogleraren, managers en leidinggevenden. Want onderzoeker zijn bij het iXperium / CoE betekent ook een beetje adviseur zijn. We moeten onderwijsorganisaties ook helpen om verandering tot stand te brengen. En natuurlijk zorg ik er ook mee voor dat we financiering binnenhalen voor onze activiteiten. Want hogescholen hebben nu eenmaal geen groot intern budget voor zulke dingen (in tegenstelling tot universiteiten).

Eigenlijk zou ik zeggen: Denk je dat je het in je hebt om lector te zijn/worden? Solliciteer dan bij ons in plaats van te wachten op een vacature voor een lector bij een andere hogeschool. Ik garandeer je dat de baan net zoveel uitdaging voor je zal bieden als een lector-functie, maar met het voordeel van een al lopend onderzoeksprogramma, een super netwerk van praktijkscholen om dat onderzoek uit te voeren en samen met gedreven en ervaren collega’s.

En als je na dit verhaal nog niet gemotiveerd bent om te solliciteren, dan weet ik het ook niet meer. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Have you got what it takes? https://t.co/cZEIdhcaB4

trackback

Tuurlijk willen jullie graag “Praktijkgerichte (senior) onderzoeker “Leren met ict”” bij de HAN worden! Leet hier m… https://t.co/ja6jX5M9kP