Testing 1,2,3

Nieuwe vervoerder, nieuwe bussen op mijn vaste bustraject. Nieuwe bus, nu mét gratis Wifi. Nou maak ik eigenlijk nooit gebruik van dat soort Wifi-verbindingen. Mijn eigen 4G-verbindingg via mijn laptop of smartphone is namelijk veel betrouwbaarder en sneller. Maar goed, een keer testen moest natuurlijk wel even.

Eerste voorwaarde: mijn VPN-client moest kunnen werken, anders wilde ik niet eens verbinding maken. Dat was gelukkig geen enkel probleem.
Het inloggen ging redelijk probleemloos, Windows geeft een seintje dat ik dat moet doen, opent een pagina, voorwaarden accepteren en klaar. Eerste test: http://fast.com om een idee te krijgen van de beschikbaar gestelde snelheid. Een snelheid van 240Kbps maakt duidelijk dat het niet eens nodig is om sites als YouTube e.d. te blokkeren (doen ze overigens niet), dat is met deze snelheid niet praktisch. Is de verbinding natuurlijk ook niet voor bedoelt. Een tweet versturen zoals hierboven met wat afbeeldingen, WhatsApp, mail checken, dat lijkt allemaal wel te lukken.

Het plaatsen van deze blogpost leek eerst niet te lukken, de pagina van de editor van WordPress had het er moeilijk mee. Maar uiteindelijk ging het goed. Voor het typen van een bericht maakt de snelheid niet echt uit.
[..]
Het plaatsen kan ik niet meer ín de bus testen, we waren al aangekomen bij station Venray/Oostrum. Dus verder in de trein. Hier nog geen Wifi, waar ze in Zuid-Limburg al de nieuwe Arriva treinstellen hebben, moeten we het hier op de Maaslijn nog even doen met de oude Veolia treinstellen, nu voorzien van Arriva stickers aan de buitenkant. Op dit traject heeft mijn T-Mobile 4G-verbinding het ook niet altijd gemakkelijk. Er zitten een paar witte vlekken bij qua dekking.

Och ja, als ik student was en/of alleen maar Wifi op mijn telefoon had, dan denk ik dat het een prima (gratis) service is.