Let op! Even je DailyMotion wachtwoord wijzigen!!

Via Patrick Koning werd ik gewezen op de hack van Dailymotion waardoor 87,6 miljoen accounts buit gemaakt waren met 18,3 miljoen wachtwoorden daarbij. Ik heb niet gekeken of mijn wachtwoord daar ook bij zit, maar gewoon voor de zekerheid het maar even gewijzigd. Mocht je ook een Dailymotion account hebben dan is dat zeer aan te raden!

Ik was er overigens al heel lang niet meer geweest, was dus ook wel leuk om even terug te kijken in de tijd. Vonden de kinderen ook. Vooral mijn filmpjes van Learning Impact 2007, in het Engels (in de VS) mét snor konden op de nodige hilariteit rekenen.

Uiteraard geen HD of 4K videobestanden, dat hadden we toen nog niet, kon Dailymotion ook nog niet aan. Dat dat online zo snel veranderd is die afgelopen 10 jaar kunnen zij zich overigens nauwelijks voorstellen. Ik heb ze nog deze blogpost (uit 2008) laten zien waar ik gelukkig nog een screenshot heb van een YouTube filmpje net voor een eerste upgrade naar een hogere kwaliteit en er na. In de player kun je zien dat er nog niets te kiezen viel voor wat betreft resolutie, dat moest allemaal ingewikkeld met parameters in de URL.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
ictindustrie.nl
ictindustrie.nl
7 jaren geleden

Pierre, bedankt ik ga hem gelijk wijzigen! Groet, Mark – ICT blogger