Marvin: the LoRa development board


Na de LoPy loopt er op het moment weer een LoRa Kickstarter campagne: de Marvin, een project van RDM Makerspace uit Rotterdam.

De Marvin verschilt op een aantal punten van de LoPy.
marvin

Zo beschikt hij niet over WiFi of BLE (Bluetooth Low Energy), is er geen sprake van een externe antenne (zat blijkbaar wel bij de prototypes) en is er geen ondersteuning voor microPython ingebakken.
Daar staat tegenover dat hij een USB-aansluiting heeft zodat je hem eenvoudig (zonder extra uitbreiding) via de USB-poort van de computer aan kunt sluiten en kunt programmeren én je hem eenvoudig op een powerbank kunt steken om hem te laten functioneren. Ook zitten er vijf “Grove” aansluitingen op waarmee je eenvoudig sensoren aan kunt sluiten (mits die ook een Grove aansluiting hebben).

Ook de chip is anders, de LoPy gebruikt de gloednieuwe ESP32 terwijl de Marving gebruik maakt van de toch al wat oudere Atmel 32u4. Tot slot is hij net wat duurder. Een LoPy kun je al kopen voor €29,95. Koop je het ontwikkelbord erbij (wel zo handig) dan komt daar nog eens €16,- bovenop, een antenne set nog eens €9,-
Dan nog, bij die complete set, zit je lager dan de €70,- die de kale Marvin moet gaan kosten. Het zal dus van het gebruiksscenario’s af gaan hangen wat je voorkeur heeft.