Agenda: Quantified Student conferentie – 8 december 2016

the-quantified-studentOK, ik zal het meteen toegeven. Als je een spreker op het programma hebt staan met als omschrijving “Quantified Self goeroe van Nederland en daarbuiten” dan scoor je bij mij geen pluspunten. Maar dat is niet de reden dat ik op 8 december a.s. niet aanwezig ben in Deventer bij de Quantified Student 2016 conferentie. Het past simpelweg niet in mijn agenda.

En ik maak hier wél melding van de conferentie omdat het programma ook laat zien welke aspecten een rol spelen bij de Quantified Student, in goed Nederlands de gekwantificeerde student of de becijferde student, een student uitgedrukt in cijfers:

Er wordt stil gestaan bij de link naar studiesucces, learning analytics, big data, de systemen die die cijfers moeten opleveren. Er is iemand die gaat vertellen dat de technologische ontwikkeling heel snel gaat en we over 10 jaar niet beter weten. Er komen experimenten en praktische toepassingen in het onderwijs aan bod en de link naar “hoe zet je de technologie optimaal in voor een beter leven” komt langs.

(N.B. dit is even mijn vertaling van het beknopte programma op de site en de bio’s van de sprekers, kan dus deels onjuist zijn, ik ben niet betrokken bij de organisatie!)

Het enige dat dan wellicht nog ontbreekt is iemand die stil staat bij de privacy-aspecten van het geheel (maar wellicht doet een van de sprekers dat ook wel). Dus daarmee lijkt het me wel een conferentie waar je in een middag bijgepraat kunt worden op dit onderwerp. Ga je er naar toe, dan hoor ik graag of dat zo was! 🙂

Deelname voor medewerkers van bij SURF aangesloten instellingen is overigens gratis, anderen betalen €69,-