Hoe is het om spellen te spelen met de HTC Vive?

Hoe is het om een spel te spelen als je een Oculus Rift of een HTC Vive op je hoofd hebt? Voor wie het nog nooit gedaan heeft is dat de grote vraag. Voor leveranciers van zulke devices is het belangrijk om er voor te zorgen dat potentiële klanten daar een beeld van hebben, anders kopen ze nooit zo’n duur apparaat.

HTC heeft daar een aantal video’s voor gemaakt, met behulp van een green screen, die dit moeten laten zien. Ik ben altijd een beetje sceptisch over dit soort producties omdat het wat moeilijk in te schatten is in hoeverre de kwaliteit, die ook hier net als bij de Microsoft Hololens demo’s, heel hoog is, overeenkomt met de werkelijkheid.

En wat HTC sowieso heel slim doet is dat ze er een sociale happening van maken. De rest van de familie zit op de bank toe te kijken. Duh, saai, zou je zeggen, maar in het filmpje leeft iedereen heel intens mee en lijkt het dus alsof je ook met één headset met vier personen plezier kunt hebben. Nou…de eerste keer wellicht want ook bij de Wii was het uiteindelijk wel gewoon zo dat je 4 controllers wilde hebben zodat je echt tegelijkertijd tegen elkaar kon racen (ook al had je daar een groot genoeg scherm voor nodig om enigszins iets te kunnen zien. En hoewel Microsoft voor de Hololens wél al demo’s met meerdere personen die dezelfde objecten zien en bewerken heeft laten zien, zit daar natuurlijk gewoon een heel praktisch (lees: te hoog) prijskaartje aan voor nu. We zullen het zien (lees: ik hoop het zelf ook een keer te kunnen zien, dan is het beter in te schatten).

Meer video’s kun je vinden bij Steam, ik kwam het bericht tegen bij Techcrunch.