Call for proposals voor de Onderwijs Research Dagen 2016

ORD2016_logo

Op 25,26,27 mei 2016 vinden in Rotterdam de Onderwijs Research Dagen (ORD2016) plaats.  Op de ORD2016 wordt, zoals ieder jaar, onderzoek gepresenteerd binnen de volgende deelthema’s:

Als voorzitter van de divisie ICT wil ik (uiteraard?) je aandacht even speciaal vestigen op het deelthema ICT. We zoeken daar voorstellen over (bijvoorbeeld!)

  • Integratie van ICT en het leren van docenten: docentfactoren die integratie van ICT belemmeren of bevorderen; ICT in de initiële lerarenopleidingen en in de professionalisering van docenten; Effecten van dergelijke initiatieven;
  • De betekenis en effecten van ICT op lerenden. De effecten van ICT-gebruik op motivatie, cognitie, metacognitie en sociale cognitie.
  • Onderwijsorganisatorische aspecten van ICT. Voorwaarden voor de implementatie van ICT, de inzet van (op ICT-gebaseerde) informatiesystemen ter ondersteuning van het onderwijskundig leiderschap.
  • De betekenis van ICT voor het curriculum. De realisatie van ICT in het curriculum. Onderzoek naar 21st century skills en computational thinking, leren programmeren.
  • Innovatieve vormen van ICT en hun invloed op leren en onderwijzen. e-learning en mobile learning, internetgebaseerd samenwerkend leren, open onderwijs, leren via webinars, het gebruik van MOOC’s, Open Educational Resources etc.
  • ICT tools voor onderwijskundig ontwerpen. ICT-ondersteunde ontwerptools, auteurssystemen, gebruik van metadata, re-usability, inter-operability, etc.
  • ICT tools voor onderwijskundig onderzoek. Het gebruik van het web en e-mail voor dataverzameling, samenwerkingsmogelijkheden voor onderzoekers, het gebruik van gedeelde ruimten, privacy en databeveiliging, etc.

Maar bovenstaande lijst is zeker niet beperkend!

Ben jij onderzoeker, lector, docent-onderzoeker, promovendus, master-student en actief op een van bovenstaande gebieden, dien dan een voorstel in! Deadline voor het indienen is 23 januari 2016, let op, in tegenstelling tot veel andere conferenties wordt deze datum bij de ORD niet gewijzigd!

Alle detailinfo over sessieformaten, het inschrijfformulier voor de conferentie en het formulier voor het indienen van de voorstellen is te vinden op de website van de ORD2016: http://ord2016.nl/

Graag tot volgend jaar in Rotterdam!