Is Google Play Books een stille iBooks killer?

Screenshot_2015-10-10-16-43-07 Ik zal het eerlijk toegeven: ik was een tijdlang exclusief iOS-gebruiker, met een iPad en een iPhone had ik geen echte behoefte aan Android. En ja, die Android smartphones van de Aldi waren leuk, maar meer iets voor er bij en niet voor elke dag. Echter, bij mijn vorige werkgever had ik al ervaring opgedaan met een Samsung Galaxy S3 als smartphone. En die werkte op zich prima (alleen niet echt goede camera). Ik heb nu een LG G4 en dat is een super toestel.
Omdat ik tijdelijk zónder iPad door het leven moest (ik moest de vorige inleveren voordat ik een nieuwe had), heb ik ook een ASUS MEMO Pad 7 aangeschaft ter overbrugging. Het zorgde er voor dat ik nog meer dan eerst thuis ben beginnen te raken in de hele Android wereld. En dus ook behoefte kreeg aan een mogelijkheid om elektronische boeken te lezen op die apparaten.
En ik zal er ook geen geheim van maken: ik was een iBooks fan. Ik vond het op de iPad dé applicatie om ePUB boeken in te lezen. PDF wat minder, maar goed genoeg.
Alleen, iBooks is er nou eenmaal niet op Android. En dus keek ik afgelopen week eindelijk eens naar “Google Play Books”. En wat schetst mijn verbazing: het is gewoon een prima applicatie voor het lezen van ePUBs en PDF’s. Ook hier wat minder opties bij de PDF (zo kun je geen tekst arceren etc), maar net als iBooks onthoudt de applicatie tussen devices waar je gelezen bent bij het lezen van ePUBS. Én er is naast de Android versie, een iOS versie en een versie voor op de desktop.

Ik begrijp dat ik tot 1000 eigen boeken “in de cloud” mag stoppen zonder daar extra voor te hoeven betalen.

Toevoegen van boeken ging zowel op de desktop als tablet/smartphone heel eenvoudig. Ofwel via de uploader, of door een gedownload boek te openen in de app.
Screenshot_2015-10-11-18-56-46 Screenshot_2015-10-10-16-44-23

Dus de boeken die ik (gratis) bij de dagelijkse acties bij PACKT Boeken verzameld had, stonden er in no time en zonder problemen op.

Voorlopig is dit mijn nieuwe “go to” app voor elektronische boeken. Voor mij tot nu toe volstrekt onbekend, maar tot nu toe een duidelijke iBooks killer!