In het kort op zaterdag

  • Workshop Gebruik van weblectures en kennisclips door studenten
    Hoe ervaren studenten de inzet van weblectures en kennisclips in het onderwijs? Op donderdag 8 oktober 2015 organiseert SURFacademy samen met de special interest group Media en Education de workshop Gebruik van weblectures en kennisclips door studenten. Tijdens deze workshop gaat u in gesprek om de wensen van studenten te achterhalen. (via SURFacademy)
  • Wereldwijde primeur: open source gamification platform Mambo & Moodle
    Aan Gamification kleven soms te rooskleurige verwachtingen. Als ontwerper en hoofddocent van het interne Rabobank leertraject ‘Innoveren in alles wat we doen’ had ik de kans om gamification toe te passen in een nieuwe uitvoering. Hierbij was sprake van een wereldwijde primeur: open source gamification platform Mambo werd geïntegreerd met open source leeromgeving Moodle.” (via Marcel de Leeuwe op Leerbeleving)
  • Op bezoek bij: Xplora Breda
    “Afgelopen maandag mocht ik met collega’s uit Maastricht mee naar Breda om op bezoek te gaan bij de nieuw ingerichtte Xplora van de Avans Hogeschool. Ellen Simons ontving ons samen met twee andere collega’s in het innovatie lab.” (via Moqub’s bibliotheek van dingen)