Tweede tranche projecten Open en Online Onderwijs

projecten_ronde_1
Projecten uit eerste tranche (klik voor overzicht)

Afgelopen mei gingen de projecten uit de eerste tranche van start, het flankerend onderzoek wordt ingericht en nu is het daarom al weer tijd om te praten over de tweede tranche. Was het vorig jaar nog zo dat er tamelijk weinig tijd zat tussen het bekend worden van de voorwaarden en de voorlichtingsbijeenkomst in december (waardoor je effectief een paar weken had om een voorstel te formuleren), nu is het meeste gelijk gebleven aan vorige keer en kan de info ook eerder verspreid worden.

In september 2015 komt de call for proposal beschikbaar en op 16 oktober 2015 is er weer een voorlichtingsbijeenkomst. Dit keer zal de bijeenkomst ook via livestream te volgen zijn.

Is het de moeite waard om er aan mee te doen? Dat hangt er natuurlijk vanaf. De maximale subsidie is 100k€, daar moet je dan wel zelf ook een gelijk bedrag tegenover zetten. Betekent dus hoe dan ook dat je als instelling bereid moet zijn hier in te investeren.
Vorig jaar was het aantal aanvragen hoog (uit mijn hoofd: 45) waarbij er 8 toegekend konden worden (op basis van totale beschikbare subsidie). De kans dat je voorstel er niet doorheen komt is dus best groot. Maar zoals bij alle subsidietrajecten geldt ook hier dat het eigenlijk een voorstel moet zijn dat je hoe dan ook zou willen uitvoeren. Dan is de investering in tijd om het vooraf uit te werken dus niet iets wat je alleen voor de mogelijke subsidie doet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Tweede tranche projecten Open en Online Onderwijs komt er aan http://t.co/1vJBZuLiEe

Line Gevers
Line Gevers
8 jaren geleden

Ik hoop dat er in de toekomst meer initiatieven subsidie krijgen, komt ten goede van het onderwijs.