Gaan we MOOCs straks crowdfunden?

Eerlijk gezegd kende ik de MOOC “Miracles of Human Language” van de Universiteit Leiden nog niet, totdat ik vandaag hun verzoek om een bijdrage voor extra modulen zag. Ik vind het een interessant concept. In principe zou je denken dat het niet zou moeten lukken. Immers, dan ga je er vanuit dat mensen iets dat ze gratis kunnen krijgen ook alleen gratis willen hebben.
Maar tot nu toe ziet het er naar uit dat het tegendeel waar is. De teller staat op € 8.690,- dus op 87% van het €10.000,- streefbedrag. En dat is zonder de donaties van dit weekend volgens mij want ik geloof dat hij zojuist niet omhoog gegaan is.

Ze hebben nog een dikke week voor de resterende € 310,- (iets minder dus waarschijnlijk). Je kunt ze dus nog helpen met een bijdrage. 
En als terzijde: ze maken gebruik van een Nederlands Crowdfunding platform. Dat doet vermoeden dat de logistiek achter het hele crowdfunding verhaal voor de Universiteit Leiden geregeld wordt. Het verklaard waarschijnlijk ook waarom elke donatie maar liefst € 0,40 aan onkosten met zich meebrengt. Je krijgt bij het doneren de optie om die kosten ook voor jouw rekening te nemen. Die transactiekosten zijn onafhankelijk van het gedoneerde bedrag of betaalwijze.

Doneren_MOOC

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Gaan we MOOCs straks crowdfunden? http://t.co/Aw5AconG93

trackback

Ze hebben tot 1-7 en zo’n 500 euro te gaan. Je kunt nog bijdragen!! “Gaan we MOOCs straks crowdfunden?” http://t.co/g6L1WYCdns @UniLeiden