Periscolumn van Suzanne Unck over PinkPop 2015

Ik wilde even bovenstaande Periscolumn van Suzanne Unck met je delen. Kijk even door de rechtopstaande smartphone heen. Luister ook even door de bijna 6 minuten die in 3 minuten samengevat hadden kunnen worden.

Luister even naar haar boodschap: ik ging alleen naar Pinkpop, vond het eigenlijk niet leuk, doe normaal al veel via sociale media en had nu via Periscope de mogelijkheid om Pinkpop met andere mensen te delen. Die keken en reageerden en dat vond ik eigenlijk gewoon heel cool. Nou weet ik wel dat het eigenlijk niet mag, maar kunnen we hier niet gewoon chill mee om gaan en niet straks gaan proberen dit soort toepassingen te verbieden, onmogelijk te maken?

Op NOS.nl kun je de officiële reacties lezen. Kort samengevat: het mag niet, het is in strijd met de voorwaarden van Twitter/Periscope, streams worden (achteraf/zo snel mogelijk) offline gehaald, het is niet echt een probleem omdat de kwaliteit ver af staat van wat de officiële uitzenders doen.

Ik zeg: het gaat een probleem worden, het aantal streams zal toenemen, de kwaliteit ook. Dus doe er wat aan. Niet verbieden, maar exploiteren. Twitter kan zien waar jij bent, laat ze er een kans in zien en festivals de mogelijkheid bieden om geld te verdienen aan jouw streams. Door niet storende reclame voor de band/spelers/….

Natuurlijk, iedereen moet zelf kunnen beslissen wat er met opnames van zijn/haar optreden gebeurt. En je kunt altijd voorbeelden verzinnen waarom je het moet kunnen verbieden. Ja, een docent die voor de klas boos staat te wezen moet er vanuit kunnen gaan dat hij niet op Periscope terecht komt, maar die moet ook leren dat dat waarschijnlijk niet de beste reactie is. En ja, een student moet zich kwetsbaar kunnen opstellen in een klas (tijdens een presentatie, discussie, rollenspel, groepsdiscussie), zonder bang te hoeven zijn dat hij/zijn live gestreamd wordt.
Maar laten we ook kijken hoe groot we het witte of grijze gebied kunnen houden als het om gebruik van nieuwe technologie gaat! Muse zal er geen dollar inkomsten minder door krijgen immers.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Periscolumn van Suzanne Unck over PinkPop 2015 http://t.co/N1oXFKeCgj