Problemen met afspelen van Mediasite opnames in Google Chrome [opgelost]

Silverlight_plugin_ChromeIk had een aantal titels kunnen kiezen voor deze blogpost “Verwarrend standaard instellingen van plug-ins in Google Chrome” was er eentje geweest. Verwarrend omdat het zeker weten tijdelijk anders geweest is dan het was en nu is. En waarschijnlijk gold het voor alle plugins, maar ik merkte het alleen bij Silverlight en dan ook nog weer alleen bij het bekijken van Mediasite opnames in de browser. Want die speelden opeens niet meer af. En daarom deze keuze voor een titel. Het [Opgelost] erachter is omdat toen ik vandaag e.e.a. nog even wilde uitproberen voordat ik een post erover schreef, het probleem weer verdwenen is.

Iets uitgebreider: wat was er aan de hand?
Bij het bekijken van een opname die gemaakt was met Mediasite, merkte ik opeens dat Google Chrome de opname niet meer afspeelde. Wel zag ik een icoontje in de adresbalk (zie schermafdruk). Klikken op het icoontje deed een melding verschijnen waarin werd aangegeven dat de plug-in voor Silverlight voor de betreffende pagina geblokkeerd was. Ik kon in die pagina de plug-in eenmalig of permanent uitvoeren. Snel genoeg opgelost zou je dus denken. Maar het vreemde was dat het iets was dat ik niet zelf gewijzigd had en iets wat bij elke pagina met Silverlight voor kwam. En dus, zo veronderstel ik, ook bij elke gebruiker die met Google Chrome een van onze (live) streams zou willen bekijken.

Maar zoals gezegd, het probleem is weer weg.

Chrome_plugins

Als ik bij de instellingen voor plug-ins kijk in Google Chrome, dan wordt daar ook aangegeven dat plug-ins standaard uitgevoerd worden en dat dat de aanbevolen instelling is. Zo was het volgens mij voorheen ook.
Ik vond het tóch het vermelden waard omdat het een probleem is dat gemakkelijk te herkennen is als je weet waar je moet kijken (icoontje in adresbalk), maar waarvan ik verwacht dat het een gemiddelde gebruiker niet opvalt. En als het nu één keer gebeurt, dan verwacht ik ook nog wel dat het weer een keer (per ongeluk) terug komt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Problemen met afspelen van Mediasite opnames in Google Chrome [opgelost] http://t.co/JjYQvHaLv1

trackback

Problemen met afspelen van Mediasite opnames in Google Chrome [opgelost]: Ik had een aantal titels kunnen kiez… http://t.co/c6Ny5RSVVg